2020-21: Portsmouth – Oxford United 1-1

Et lille skridt tilbage. 


Det blev ikke til den anden sejr i træk på Fratton Park da det igen blev 1-1 mod Oxford United, og dermed et nyt pointtab på hjemmebane. Pointdelingen betød at vi overtog fjerdepladsen i League One, men holdene bag os har stort set alle spillet 1 til 3 kampe færre, og i forvejen er det et tæt løb i og omkring play-off zonen.

Det blev ikke genvalg til de startende elleve fra kampen mod Crewe. Trods den flotte præstation havde manager Kenny Jackett to ændringer i ærmet. Det var de to backer Cam Pring og Haji Mnoga, der måtte vige deres respektive pladser for Callum Johnson og Lee Brown. Til gengæld gik Jackett tilbage til 4-4-2, denne gang med Harrison som partner til Marquis i front.

 

Den officielle kamprapport

https://www.portsmouthfc.co.uk/news/2020/november/match-report-for-portsmouth-vs-oxford-united-on-24-nov-20/

 

Eftertanken

Kampen mod Oxford blev nøjagtig lige så taktisk præget som de forrige af slagsen mod The U’s, og vi nåede aldrig op i det gear som vi viste mod Crewe. Sean Raggetts føringsmål blev i stedet en underlig sovepude, og vi fik aldrig sat pres ind mod gæsterne for at få det mål til 2-0, som måske kunne have lukket kampen. I stedet blev især anden halvleg en nervøs affære, og udligningen lå nærmest i luften selv om der skulle et lidt tyndt straffespark til for at Oxford kom tilbage i kampen. Resultatet er surt men ingen katastrofe, og den gamle frase om at hvis man ikke kan vinde, skal man i al fald sørge for ikke at tabe, passer fint ind her. Er der et hold i den nederste tabelhalvdel som med stor sandsynlighed vil kravle et godt stykke opad i løbet af sæsonen er det Karl Robinsons tropper. Skal man klandre Jackett for noget er det måske, at han med bare to udskiftninger aldrig for alvor prøvede at jagte sejren efter Oxfords udligning. Mange spillere virkede flade især efter pausen, og måske begynder det tætte program at sætte sine spor nu. En mindre rotation i FA Cuppen på lørdag mod King’s Lynn ville være på sin plads.

 

Et hurtigt liga-overblik

I en direkte topduel på Portmand Road viste Hull City sig værterne Ipswich Town klart overlegne og vandt med hele 3-0. Charlton gik overraskende ned med 2-4 hos bundholdet Burton Albion, mens både Peterborough og Lincoln hev en 1-0 sejr hjem mod henholdsvis Plymouth og Swindon. Et enkelt opgør fra 14. spillerunde udestår da Fleetwood og Sunderlande mødes fredag aften i stedet.

 

Kommentarer fra manager Kenny Jackett

“We got ourselves into a good position and I did feel that we deserved the lead in the first half. There were other chances for us, with Jack Whatmough hitting the bar and John Marquis putting over a decent opportunity. It was a key period straight after the break – as it always is – and we were on top, without being able to put Oxford away. On the sidelines it did feel as if we needed that second goal and ultimately that proved to be the case.”

“The changes that Oxford made definitely gave them energy and they got back into the game off the back of that. I was toying with making more myself, but then you’re taking off guys who are performing very well and are potential match-winners. We lacked a bit of energy in the middle as the game went on, but Tom Naylor and Andy Cannon have been big players for us. The contest went from end to end in the final few minutes and a chance for Ronan Curtis was possibly the most clear-cut one of the match.”

“One or two decisions didn’t really go our way, like the penalty or when Ellis Harrison was through and got fouled, but ultimately you have to accept the decision of the referee.”

 

League One, Fratton Park, 24. november 2020

Portsmouth – Oxford United 1-1 (1-0)

19. minut: 1-0 Sean Raggett

69. minut: 1-1 Alex Rodrigues Gorrin (straffespark)

Opstillingen (4-4-2): MacGillivray; Johnson, Whatmough, Raggett, Brown; Harness (Williams 82), Cannon (Morris 80), Naylor (anfører), Curtis; Marquis, Harrison

På bænken: Bass, Nicolaisen, Pring, Close, Hiwula, Williams og Morris

Advarsler: Cannon, Raggett og Curtis

Tilskuere: Heller ingen denne gang, men måske den næste.

Interview efter kampen med manager Kenny Jackett

 

Kampens Højdepunkter