Portsmouth – Crewe Alexandra 4-1

Endelig hjemmeseier!

Portsmouth møtte god motstand, men tok vel vare på de gavepakkene som gjestene fra Cheshire serverte  dem. Bortelaget skapte mange sjanser, men hadde dårlig uttelling. Pompey, derimot, var svært effektive særlig i 1. omgang og ledet 2-0 til pause etter to mål av Ronan Curtis. Etter hvilen fikk vi nok en flott scoring av kaptein Tom Naylor før vår toppscorer John Marquis la på til 4-0 etter å ha gitt seg selv en målgivende pasning via stolpen.

Det er lett å ha sympati med et Crewe-lag, som leverte mye god fotball, men sto igjen som tapere. De fikk riktignok et trøstemål på overtid, da dommeren dømte straffe på en hands på Lee Brown. Oliver Finney var sikker fra straffemerket og sendte hjemmelagets gode keeper Craig MacGillivray feil vei.

4-1 gir kanskje ikke et helt riktig bilde av kampen, men det er det ingen på Fratton Park som bryr seg så mye om. Seieren sendte Kenny Jacketts menn opp på 4. plass, kun 3 poeng bak ledende Hull, som riktignok har en kamp tilgode. Flere av lagene rundt Pompey har også kamper tilgode, så det er lett å se seg blind på tabellen. Likevel: Pompey-toget er begynt å komme opp i fart etter en begredelig start på sesongen.

League One, Fratton Park, 21. november 2020:

Portsmouth – Crewe Alexandra 4-1 (2-0)

15. min 1-0 Ronan Curtis

40. min 2-0 Ronan Curtis

50. min 3-0 Tom Naylor

56. min 4-0 John Marquis

90+3 min 4-1 Oliver Finney

Portsmouth (4-4-2): MacGillivray; Mnoga (Johnson 46), Whatmough, Raggett, Pring (Brown 46); Harness (Morris 82), Naylor (kapt), Cannon, Curtis; Marquis, Harrison (Hiwula 87)

Gult kort: Cannon, Harrison

Ubenyttede reserver: Bass, Nicolaisen, Close