2020-21 Opptakt Portsmouth – West Ham U21 (EFL Trophy)

Begge lag er klare for avansement i EFL Trophy. Nå skal det avgjøres hvem som blir gruppevinner, og dermed får hjemmekamp i neste runde. 


NYHETER: Etter å ha vunnet EFL Trophy i 2018/19, er Pompey fortsatt regjerende mestere i cupen. Finalen i 2019/20 er ennå ikke spilt, og vi er også der. Finalen mellom Pompey og Salford skal etter planen spilles når det igjen åpnes for tilskuere på tribunen. Om det lar seg gjøre før 2020/21-sesongen er ferdig, gjenstår å se.

Pompey har uansett kommet godt i gang også denne sesongen, med full pott etter kamper mot Colchester og Southend. West Hams U21-lag har full pott etter kamper mot de to samme lagene. Dermed er det avgjort at Pompey og West Ham U21 går videre. Pompey topper tabellen på bedre målforskjell, men det går ikke an å vinne gruppa med uavgjort ettersom det blir straffesparkkonkurranse om det står uavgjort etter 90 minutter.

Kampen kan du se på iFollow. Kampstart er klokka 20.00

SE OGSÅ: Terminlisten 2020/21

 

Motstanderen

West Ham er et velkjent Premier League-lag ledet av David Moyes. London-laget stiller med sine unge reserver i EFL Trophy og spiller alle sine kamper på bortebane.

Målscorere for laget i de to første kampene har vært Ademipo Odubeko og Conor Coventry med to mål hver.  De er begge irske u-landslagsspillere.

Odubeko er en målfarlig spiss som kom til klubben for ett år siden. Han spilte tidligere for Manchester United. Spissen fylte 18 år i slutten på oktober.

Coventry er en 20 år gammel sentral midtbanespiller som i utgangspunktet ligger dypt, men han har offensive kvaliteter (noe de to scoringene også vitner om).

 

Pompey

Tre dager etter FA-cupkampen mot Ipswich, hvor Pompey stilte fullt lag, og med en viktig seriekamp borte mot Plymouth til helgen, er Kenny Jackett klar på at han vil gjøre en god del forandringer på laget til kampen mot West Ham U21.

Ungguttene Harvey Rew, Eoin Teggart, Gerard Storey, Alfie Stanley og Harry Kavanagh er alle aktuelle for kampen og er tatt ut i kamptroppen, melder The News. Jackett forteller klubbens offisielle side at det vil bli et veldig ungt lag, men noen rutinerte spillere vil være med. Jackett røper også at Alex Bass kommer til å stå i mål. Sannsynligvis vil også unge Hajo Mnoga spille fra start. Paul Downing, James Boltong og Jordy Hiwula er andre rutinerte spillere som trener spilletid.

P.S: Offisielt navn på cupen denne sesongen er for øvrig Papa John’s Trophy.