2020-21: Sunderland – Portsmouth 1-3

Harness og Marquis skød huller i Sunderlands betondefensiv.


Der var som forventet genvalg over hele linjen da de sejrende fra Gillingham også tog tre vigtige points på The Stadium of Light. Harness og to gange Marquis stod for målene i 3-1 sejren mod Sunderland, der katapulterede os op i play-offs på en femteplads lige foran netop The Black Cats.

Kampen gav ikke debut til Jordy Hiwula, da der ganske enkelt ikke var brug for ekstra offensive kræfter på dagen.

Den officielle kamprapport

https://www.portsmouthfc.co.uk/news/2020/october/match-report-for-sunderland-vs-portsmouth-on-24-oct-20/

 

Hvad kan vi lære af kampen?

For anden udekamp i træk virkede 4-4-2 systemet virkelig godt for os. Topniveauet er blevet løftet, de to sejre har løftet os derop i tabellen, hvor vi selv mener at klubben bør befinde sig, og de høje forventninger er for en stund blevet indfriet. Så godt så vidt, for det giver alle arbejdsro og et psykologisk rygstød. Nu venter så to mindre svendeprøver hjemme på Fratton Park, hvor vi i disse tilskuerløse tider ikke har leveret varen på den måde som vi er vant til. Her må spillerne vænne sig til ikke at have den sædvanlige 12. mand i ryggen når først Northampton Town og derefter Charlton Athletic lægger vejen forbi. De to opgaver må vi sandsynligvis klare uden Michael Jacobs, og spørgsmålet er, hvordan manager Kenny Jackett vælger at løse det problem. Ligeledes skal det blive spændende at se om han også vælger at fastholde 4-4-2 formationen eller skifter tilbage til 4-2-3-1 som vi har for vane at bruge på hjemmebane. Hvorom alt er, der blæser pludselig nye og mere behagelige vinde over Portsmouth nu, og den medvind må og skal vi udnytte.

 

Et hurtigt liga-overblik

I runden to andre top-opgør vandt Peterborough med 2-1 hos Hull mens Lincoln på egen bane slog Ipswich med 1-0. Disse resultater betyder at de to automatiske oprykningspladser nu tilhører de to sejrende klubber, med Lincoln som det absolutte tophold igen. For Peterborough var det deres sjette sejr på stribe, og de ligner nu det tophold som eksperterne forventer. Højtflyvende Doncaster overraskede negativt ved at tabe med 1-2 hjemme mod Crewe mens Charlton fortsatte fremgangen under den nye danske ejer Thomas Sandgaard ved at vinde med 2-0 hos Northampton i et møde mellem vores to kommende modstandere.

 

Kommentarer fra assistant manager Joe Gallen

“You have to expect Sunderland to come at you when you’re 2-1 ahead against them at half-time – and they did. They had a good chance within the opening seconds and we knew there would be a big period for us to overcome. But we also wanted to spring some surprises of our own and we were able to get another foothold, play some football in the middle third and break with real pace.”

“The result gives the players so much confidence and belief in themselves because Sunderland had only conceded one league goal before facing us. There were three for us on this occasion – and there could have been more. I have to congratulate the players for that performance. We’ve done better away from home so far this season, but there are two games at Fratton Park coming up now and we need to put on a performance at Fratton Park.”

 

League One, Stadium of Light, 24. oktober 2020

Sunderland – Portsmouth 1-3 (1-2)

07. minut: 0-1 Marcus Harness

10. minut: 1-1 Charlie Wyke

25. minut: 1-2 John Marquis

85. minut: 1-3 John Marquis (straffespark)

Opstillingen (4-4-2): McGillivray; Johnson, Whatmough, Raggett, Brown; Williams, Naylor (anfører), Cannon (Curtis ’55), Jacobs; Harness (Nicolaisen ’89), Marquis

På bænken: Bass, Pring, Morris, Close, Curtis, Nicolaisen og Hiwula

Advarsler: Williams og Johnson

Tilskuere: Ingen

 

Interview med assistant manager Joe Gallen efter kampen:

 

Kampens højdepunkter: