2020-21: Opptakt Portsmouth – Doncaster Rovers

3 på rad eller ned på jorden igjen?


Portsmouth har vunnet 2 ligakamper på rad, og hvis vi tar med seieren mot Southend i EFL – trophy kan man begynne å lure på om Kenny Jackett har begynt å få fasong på laget sitt. Hvis vi derimot ser på prestasjonene, særlig i siste kamp mot MK Dons, er det helt klart for tidlig å friskmelde Pompey. På lørdag venter Doncaster Rovers, et lag Portsmouth har hatt vansker med å slå. 3 av de siste 5 oppgjørene er endt uavgjort. Det er også to lag som ligger nær hverandre på tabellen. Pompey er nr 9 med 8 poeng. Rovers ligger to plasser bak, med 7 poeng, men med en kamp til gode. Dermed kan man godt si at bortelaget har hatt den beste sesongstarten. Ser man derimot på tendensen de siste kampene så kommer Rovers med to strake tap i sekken mens Portsmouth antagelig har spilt på seg noe selvtillit gjennom 3 seire på rad.

 

Litt om dagens Doncaster Rovers

Det er tidligere Pompeyspiller Darren Moore som sitter i managerstolen hos gjestene. Han har hatt jobben i et drøyt år og ledet laget til en hederlig 9. plass i den avbrutte fjorårssesongen. Moore har ryddet godt i troppen før årets sesong. 14 spillere ble enten solgt, sendt på lån eller avskiltet mens det foreløpig er kommet 10 nye spillere inn.

Doncaster er fortsatt aktive på overgangsmarkedet. Josh Sims er en kantspiller som nylig er kommet på et 3 måneders låneopphold fra våre naboer nede i gaten. Og i dag, fredag, ble den unge waliseren Matt Smith hentet til klubben. Det er usikkert om disse spillerne vil få sjansen på Fratton Park. Sims er vel den som er nærmest en plass i startelleveren.

Keeperen Josef Bursik er en av de innleide fra Stoke, og den tidligere England U-21 målvakten har gjort sine saker bra.På midtbanen har de masse rutine i kaptein Ben Whiteman og evigunge James Coppinger, sistnevnte har nærmere 600 kamper for klubben. Madger Gomes er lagets toppscorer så langt i sesongen med 4 mål på 7 kamper.

Darren Moore sin gutter startet sesongen meget godt, med 7 poeng på de første 3 ligakampene. De har imidlertid tapt sine to siste, borte mot Wigan i ligaen og mot Oldham i EFL Trophy. Tyreece John-Jules, som scoret månedens mål i League One i september, er usikker til kampen. Spissen Rayhaan Tulloch er skadet og uaktuell.

 

Situasjonen hos oss:

Ronan Curtis er tilbake fra landslagsoppdrag og melder seg klar til tjeneste igjen. Kenny Jackett kan dermed velge helt fritt blant et skadefritt mannskap. John Marquis, som scoret 63 mål på 157 kamper for Doncaster, håper nok å få sjansen mot gamle lagkamerater. Det spørs imidlertid om Kenny Jackett tar sjansen på å gjøre endringer i et mannskap som endelig er begynt å vinne.

 

Hva kan vi forvente av kampen?

Det er grunn til å forvente en tett og jevn kamp. Hjemmebanefordelen er ikke noe å snakke om siden kampen går for tomme tribuner. Det er nok hjemmelaget og Kenny Jackett som har mest å tape. Darren Moore vil kunne leve greit med uavgjort. Jackett må fortsette å levere resultater samtidig som fansen forventer å se betydelige spillemessige fremskritt. Det skal bli interessant å se om han velger å gi Rasmus Nicolaisen sjansen fra start. Dansken kom inn for Ronan Curtis og bidro til å ro i land seieren mot MK Dons. Det blir også spennende å se om vår pressede manager våger å satse på en like defensiv taktikk dersom laget tar ledelsen. Sjelden har vel et seirende lag fått mer pepper enn Pompey etter 2. omgangen mot Dons.

Det er lov å håpe at landslagspausen har gjort spillerne godt, og at de kommer raskt ut av startblokkene på lørdag. Hvis laget vinner – og viser betydelige fremskritt i det offensive – kan man begynne å se litt oppover på tabellen. Med tap eller en dårlig prestasjon vil ropet om “Jackett out” stige enda noen decibel.

 

Litt statistikk:

Som nevnt har 3 av de siste 5 kampene mellom lagene endt uavgjort. I det siste oppgjøret, på Keepmoat stadium i oktober 2019, var det Portsmouth som stakk av med alle poengene etter et overtidsmål av Ellis Harrison. Siste seier til Doncaster kom i oktober 2017, da blant annet Christian Burgess scoret selvmål. Jeg har alltid hatt en følelse av at John Marquis scoret mot oss hver gang da han spilte i den stripete drakten. Vi må imidlertid tilbake til sesongen 2016-17  da Rovers vant 2-1 på Fratton Park 3-1 på Keepmoat. Her scoret til gjengjeld Marquis 3 mål på de to kampene.

 

Portsmouth manager Kenny Jackett:

“We’ve had some good performance this seasons and sometimes not got the results we wanted from them.”

“It’s a close and competitive league and there are no easy matches – we can certainly beat anybody on our day.”

“We’ve got good players in the attacking areas and it’s about getting those guys on the ball and finding the right combinations at the right time.”

“They’ve been there or thereabouts for the past couple of years and will be pushing once again for one of those three promotion spaces.”

“Looking at them so far this season, I’m sure they’ll be a top-half side and one that will be difficult to beat.”

Se hele intervjuet med Kenny Jackett her:

Portsmouth Ellis Harrison:

“Whether I’m in the starting 11 or not, we’re winning games and that’s the most important thing for the team.”

“You look at the game last week and MK Dons had a lot of possession, but we ended up with the three points and that’s the only stat that counts.”

“Now we’ve got Doncaster and they play some excellent football, so I’m sure we’ll have to defend well and look to stop them.”

“It’s about making sure we get that part of our game right, while also trying to take our chances when they come.”

Les resten av intervjuet på www.portsmouthfc.co.uk

 

Intervju med Doncaster manager Darren Moore: