Jacobs klar for Pompey

Michael Jacobs har vunnet League One tre ganger tidligere. Nå håper den offensive spilleren å gjøre det med Pompey.


NYHETER: 28 år gamle Michael Jacobs har skrevet under på en toårskontrakt med Pompey. Pompey har også sikret seg opsjon på ytterligere ett år. Jacobs er en offensiv midtbanespiller som kan spille både på kanten og i en tierrolle.

Jacobs spilte for Wigan i Championship forrige sesong, men forlot den kriserammede klubben i sommer. Han skal ha trøye nummer 24 i Pompey.

SE OGSÅ: Michael Jacobs spillerprofil

 

Spilte under Jackett i Wolverhampton

– Michael er en god spiller med Championship-erfaring som har prestert på veldig høyt nivå i League One tidligere. Han har vunnet League One hele tre ganger tidligere.

– Han er en anvendelig spiller, men jeg ser han først og fremst som en naturlig tier i rollen bak vår spiss. Han er også aktuell på begge kantene. Som spiller trives han med ballen, han er veldig kreativ og god én mot én. Jeg jobbet med han tidligere i Wolverhampton og han gjorde det bra for oss der, kommenterer Pompey-manager Kenny Jackett.

Jacobs vant League One med Wolverhampton da de satte ny rekord i divisjonen med 103 poeng. Han har også vunnet League One to ganger med Wigan. Totalt spilte han 188 kamper og scoret 32 mål for Wigan.

 

– A sleeping giant

Det er altså få som vet bedre hvordan det er å vinne League One enn Jacobs. Han kommer til Pompey med ambisjon om å vinne League One med sin tredje klubb.

– Dette er en fin mulighet for meg og en stor utfordring. Alt har skjedd veldig fort, men nå ser jeg veldig fram til å komme i gang her nede. Jeg har spilt både på kanten og som nummer 10 for lag som har vunnet denne divisjonen tidligere, og jeg ønsker å hjelpe til med å sørge for at dette laget også ender der oppe ved sesongslutt.

– Jeg kjenner godt både manageren, Joe Gallen og Lee Naylor fra før. Jeg spilte under samme manager i Wolverhampton og vet hvordan han ønsker å spille. Her på Fratton Park har jeg ikke gode minner fra før. Jeg har vært her med Wigan og blitt ydmyket på TV-sendt kamp. Denne klubben er en “sleeping giant”, sier Jacobs til Pompeys offisielle side.

Selv om Jacobs er glad for å ha signert for Pompey, synes han det var trist å forlate Wigan i den tilstanden klubben var i sommer.

– Det er ikke kjekt å se mange mennesker miste jobben sin, slik det skjedde i Wigan. Klubben var på 13. plass, men havnet under administrasjon og rykket ned. Det var tøft å oppleve dette etter fem år i klubben. Wigan er en klubb med mange bra mennesker og jeg håper det går bra med dem.