Én dag til seriestart: Whatmough er tilbake

Han har til tross for sin unge alder hatt flere langvarige skader. Da vi spilte play-off i sommer, sto han over av familiære årsaker. Nå er Jack Whatmough tilbake i Pompeys midtforsvar.


NYHETER: Etter at Sean Raggett hadde Paul Downing som kollega i midtforsvaret mot Stevenage i ligacupen, ble Downing erstattet av Whatmough mot Colchester (seier 2-0) i EFL Trophy denne uka.

Jack Whatmough spilte en meget god kamp og det diskuteres om det er nødvendig for Pompey å prioritere en midtstopper i sin jakt på en forsterkning til før ligastarten lørdag. Det var snakk om å låne Whatmough ut for å gi ham kamptrening etter alle skadeoppholdene, men Whatmough selv er klar på at han vil bli i Pompey. Han ønsker å kjempe om en plass i startelleveren på Fratton Park.

Downing er “alle” enige om ikke holder mål og James Bolton kan være cover på stopperplass. Raggett og Whatmoughs samspill fungerte meget bra mot Colchester. Riktignok er Colchester et League Two-lag, men Whatmough (24) har vist gjennom rundt 100 førstelagskamper for Pompey at han holder mål.

SE OGSÅ: Jack Whatmoughs spillerprofil

 

Nybakt far

Den tidligere engelske u-landslagsspilleren ville trolig spilt på et høyere nivå om han ikke hadde hatt flere langvarige skader. To av disse har holdt han ute av spill i rundt ett kalenderår. Holder Jack Whatmough seg frisk og skadefri i 2020/21-sesongen, har vi en midstopper på høyt League One-nivå i den lokale forsvarsspilleren.

Da han var borte i play-off-kampene i sommer, var det derimot ikke skader som holdt ham borte.

Jack Whatmoughs forlovede, Desme, var høygravid i juni og Whatmough valgte å ikke trene med Pompey i oppkjøringen til play-off. Dermed gjorde han seg utilgjengelig for Kenny Jackett da han skulle ta ut laget til semifinalene mot Oxford.

– Min mor bor i Gosport og naboen hennes fikk Korona da hun var gravid. Babyen ble da født med viruset. Dette skjedde kort tid etter at vår datter Esme ble født og forteller meg at jeg gjorde den riktige beslutningen da jeg prioriterte familien og holdt meg hjemme.

– Desme er definert i risikogruppen og jeg kunne ikke tilgitt meg selv om hun hadde blitt smittet på grunn av at begynte å trene og spille fotball igjen. Avgjørelsen om å prioritere familien foran fotball står jeg ved og jeg ville gjort det samme om igjen, sier Whatmough til lokalavisa The News.

 

– I god fysisk form

Whatmoughs avgjørelse ble møtt med forståelse i Pompey. Pompey var klare på at de ikke ville presse noen tilbake på trening mot deres vilje.

Gareth Evans hadde også en periode der han holdt seg hjemme, da hans kone var gravid, men etter fødselen meldte Evans seg til tjeneste igjen og fikk litt spilletid mot Oxford. Whatmough forble utilgjengelig i sommer, men har altså vært med på sesongoppkjøringen og er høyaktuell til en plass i startelleveren når League One-sesongen starter med hjemmekamp mot Shrewsbury i morgen.

– Jeg er i god fysisk form og har ingen skadeproblemer av noe slag. Det jeg trenger for å komme tilbake på høyt nivå er kamper, kommenterer Whatmough.

Jack Whatmough i aksjon mot Oxford i 2018/19-sesongen.