1 dag igjen: – Føler meg lurt om Pompey rykker opp nå

John Portsmouth Football Club Westwood forteller at han IKKE ønsker at Pompey rykker opp nå som sesongen avsluttes uten at fansen er til stede.


NYHETER: Han er Pompeys mest kjente supporter og den TV-kameraene zoomer inn på flest ganger når Pompey er på skjermen. Nå skal Pompey spille play-off-kamper for å prøve å rykke opp til Championship. Det skjer for tomme tribuner. På Fratton Park i morgen fredag, i Oxford på mandag. Og skulle Pompey slå Oxford over to kamper, blir det play-off-finale for tomme tribuner på Wembley.

– Det triste er, og jeg ikke tro at jeg sier dette, at jeg håper ikke Pompey rykker opp denne sesongen. For meg blir det feil. Jeg ønsker heller at Pompey blir i League One én sesong til og rykker opp neste sesong.

– Om 20-30 år vil jeg heller fortelle barnebarna mine at jeg var der da Pompey rykket opp til Championship igjen. Enhver “godstol-supporter” kan sitte hjemme og se laget rykke opp på TV. Men for meg handler det om å være til stede, ta del i atmosfæren. 

– Den følelsen av å være der når en skjønner at laget ditt rykker opp og alle rundt deg blir gale, er en følelse som ikke kan gjenskapes, sier Westwood til lokalavisa The News.

 

– Fotball er øyeblikkene og opplevelsene

Westwood er klar på at han mener det var galt å spille ferdig sesongen for å avgjøre opprykk.

– Nå vil jeg føle meg lurt om Pompey rykker opp uten at vi får være til stede. For meg er fotball øyeblikkene, opplevelsene. Det har ikke noe med statistikk eller formasjon å gjøre. Atmosfæren og adrenalinkicket er hva som betyr noe for meg. Det er de tingene som tar deg ut av hverdagen.

– Når Pompey møter Oxford på fredag, vil jeg være i gatene rundt Fratton Park et sted. Selv om det er viktig for meg å være der, vil jeg passe på at jeg holder avstand til andre i disse tider. Men jeg vil prøve å komme så nær en kampopplevelse så mulig. Jeg vil drikke ei Guiness i gatene rundt Fratton Park, forteller han.

Og inne på stadion vil det være en pappfigur av Westwood.

– Det er det paradoksale oppi dette. Jeg har hele livet snakket om at vi supportere ikke skal sitte som pappfigurer på kampene, men nå blir jeg en selv. Alt har blitt snudd opp-ned.