Legger uvennskapet med Pompey-fansen bak seg

Nykommer Cameron McGeehan ser fram til å spille foran Pompey-fansen som Pompey-spiller.


NYHETER: Pompey henter midtbanespiller Cameron McGeehan på lån fra Barnsley ut sesongen. McGeehan var sentral på Barnsley-laget som rykket opp fra League One forrige sesong, men det har blitt langt mindre spilletid på ham i Championship denne sesongen.

– Vi er veldig glade for at McGeehan har signert for oss. Han har mye erfaring, men er fortsatt ung. Han hadde en veldig god sesong for Barnsley på dette nivået forrige sesong, og nå ser vi fram til å se han i aksjon på vår midtbane, kommenterer Pompey-manager Kenny Jackett til Pompeys offisielle webside.

SE OGSÅ: Spillerprofil Cameron McGeehan

McGeehan spilte for Fulham, Chelsea og Norwich som unggutt, og var to ganger målscorer i finalen da Norwich vant FA Youth Cup i sin tid. I 2015 signerte han for Luton Town. Her fikk han over 100 kamper før Barnsley hentet ham. Han har kontrakt med Barnsley ut 2020/21-sesongen.

 

Har stor tro på opprykk med Pompey

Forrige sesong var han en del av Barnsley-laget som kun tapte to kamper etter nyttår. Det førte til at de sikret seg direkte opprykk til Championship. Nå håper han å oppleve det samme med Pompey.

– Jeg ville ikke kommet her om jeg ikke hadde tro på opprykk. Det er veldig jevnt i toppen av tabellen av League One denne sesongen. Alle vil nok vært høyere plassert, men avstanden opp er ikke avskrekkende. Vi er i en fin posisjon til å gjøre en god andredel av sesongen slik at det blir opprykk.

– Pompey har vært en sovende gigant de siste sesongene, og dette er en klubb som bør være på minst Championship-nivå. Jeg har snakket en del med Kenny Jackett før jeg kom hit. Han ønsket meg sterkt og jeg ønsker å spille for en så stor og bra klubb som Pompey.

– Manageren kjenner til hvordan jeg spiller, og jeg håper jeg og måten laget spiller på passer hverandre bra. Jeg liker å komme i boksen og score mål, men spillet mitt handler om mye mer enn det. Jeg gir alltid alt gjennom hele kampen, og jeg prøver å dekke hver centimeter av banen i løpet av 90 minutter, sier McGeehan til Pompeys offisielle webside.

 

Har familie i Portsmouth-området

McGeehan, som skal spille med draktnummer 24, brakk beinet sist han spilte på Fratton Park. Det var som Luton Town-spiller i 2017. Det skjedde etter en situasjon som førte til at han fikk store deler av Fratton Park-publikumet mot seg, og han ble faktisk buet på mens han ble båret av banen på båre. I sosiale medier i etterkant ble det hett, og McGeehan blokkerte en rekke Pompey-supportere på Twitter. Nå skal han altså spille foran de samme supporterne – som Pompey-spiller:

– Det var egentlig en merkelig situasjon, men det er slik som kan skje i fotball. Jeg har faktisk fått en del beklagelser fra Pompey-fans i etterkant. Nå ser jeg fram til å spille på Fratton Park foran disse supporterne, og jeg har faktisk også et forhold til byen fra før. Min mor er oppvokst i Portsmouth og min bestemor bor fortsatt i Portchester.

– Sosiale medier bruker jeg lite tid på nå, men broren min følger med på min Twitterkonto. Han forteller meg at det er en del Pompey-supportere som har bedt meg om å ta bort blokkeringen av dem på Twitter. Jeg husker ikke at jeg blokkerte folk, men jeg var ganske ute av meg de første ukene etter hendelsen, og har sikkert gjort det med noen som sendte meg meldinger i den tiden. Vi får se på det nå og ta bort blokkeringen fra de som ønsker det, smiler McGeehan, som altså har lagt episoden bak seg.

Cameron McGeehan debuterte for Pompey i hjemmekampen mot AFC Wimbledon lørdag 11. januar. Han spilte da en bra kamp sentralt på midtbanen i 2-1-seieren.