Walkes selges til USA

Anton Walkes er ferdig i Pompey. Like før helgen takket Pompey ja til et tilbud fra amerikanske Atlanta United.


NYHETER: Den anvendelige 22-åringen stoppet på 66 kamper (3 mål) i sin Pompey-karriere. Overgangen til Atlanta United kom litt brått på de fleste supportere, men selv om han har gjort det greit på backplass de siste ukene er det neppe noe stort tap for Pompey.

Etter et låneopphold fra Tottenham, valgte Pompey å signere Walkes permanent sommeren 2018. Han har ikke klart å etablere seg i noen posisjon i Pompey, men har med sin anvendelighet likevel fått en del spilletid. Både som sentral midtbanespiller, kantspiller på midtbanen, høyreback og venstreback. Det var ventet at han ville etablere seg på høyrebacken i Pompey, men han klarte aldri å gjøre den posisjonen til sin. De siste ukene spilte han en de venstreback, ettersom både Lee Brown og Brandon Haunstrup er ute med skade.

SE OGSÅ: Anton Walkes’ spillerprofil

Pompey har derimot hentet enn ny venstreback på lån fra Birmingham, Steve Seddon, og Kenny Jackett og hans trenerteam har derfor vurdert at salget av Walkes er noe de lever greit med.

 

Forstår Walkes sine grunner for å ønske overgangen

– Antons kjæreste er fra USA og de har ei datter sammen. Dette er derfor en fin mulighet for han og familien hans til å starte et nytt liv i USA. 

– Vi forstår hans grunner for å ønske seg dit og vi ønsker ham lykke til videre, sier Pompey-manager Kenny Jackett i en kommentar til Pompeys offisielle webside.

Walkes har også tidligere spilt for MLS-laget Atlanta United. Han spilte for dem i 2017, kort tid før han gikk fra Tottenham til Pompey.

I Atlanta United vil Walkes spille under manager Frank de Boer.

Det er ikke offentliggjort hvor stor overgangssummen er, men det er trolig ikke snakk om noe stort beløp.