2019-20: Rochdale – Portsmouth 0-3

Curtis grundlagde overbevisende pligtsejr.

Efter lang tid fik vi endelig igen en overbevisende præstation at se på fremmed græs, og et resultat som matchede den, da det blev 3-0 hos Rochdale i en kamp, hvor vi sad på det meste. Det blev belønnet med et lille spring opad i tabellen, og vi befinder os nu på 11. pladsen med blot fem points op til Oxford United på sjettepladsen, som dog i tillæg har en måldifference der er 11 mål bedre end os.

De tvungne ændringer i dagens startellever var ikke helt som ventede. Oliver Hawkins var noget overraskende klar og var trods skadespausen blandt de elleve udvalgte, men i en rolle som centreback. På den defensive midtbane overtog Anton Walkes den skadede Tom Naylors position mens Ellis Harrison blev foretrukket til fordel for Gareth Evans. I den bagerste kæde blev Brandon Haunstrup trods gode kampe på det seneste flyttet over på den modsatte side som højre back mens Lee Brown fik 90 minutter på sin favoritposition i venstre side.

Kampen

Det var hjemmeholdet som startede kampen bedst med masser af boldbesiddelse og offensive aktioner, men bortset fra et halvhjertet forsøg fra Jimmy Keohane, der skruede et stykke forbi den ene opstander kom de ikke frem til det store. Det lignede dog Rochdale som man kender dem med vægt på god teknik, og gennem det meste af kampen skinnede deres stil da også tydeligt igennem. Alligevel var det Pompey som tog føringen efter et kvarters spil, ganske enkelt fordi at vi var skarpere. En aflevering tilbage i Rochdales felt lå perfekt foran fødderne af Curtis, og ireren svigtede ikke. 1-0 til Pompey. Ikke kun på måltavlen fik træfferen kampen til at svinge vores vej, efterfølgende kom vi også spillemæssigt bedre med, og gode indlæg fra Haunstrup og Williams skabte lidt forvirring i værternes defensiv. Selv om Rochdale langt fra var ude af kampen skabte de stadig ikke det store, og et par minutter før pausefløjtet kunne vi have øget føringen. Et hovedstød fra Hawkins efter et hjørnespark blev blokeret og selv om hjemmeholdet tog tid om at få clearet bolden var ingen af vore spillere hurtige nok til at være over riposten. Halvlegens sidste aktion stod der til gengæld Rochdale på, og de var tæt på at udligne på deres første virkelig store chance da Rekeil Pyke sendte et indlæg fra Jimmy Keohane på den ene stolpe. Vi slap dog med skrækken og kunne bugsere 1-0 føringen med os til pausen.

Også fra anden halvlegs start var hjemmeholdet oppe på mærkerne, og Jimmy Keohane sendte et frisk forsøg lige over vores mål. Igen svarede Pompey tilbage med en skarphed som The Dale på dagen bare ikke var i nærheden af, og det var atter Curtis som agerede bøddel. Denne gang var det med Ryan Williams i oplæggerens rolle, men resultatet blev det samme. Med usvigelig sikkerhed bankede venstrefløjen bolden i nettet. 2-0 til Pompey. Det bragte dog ikke ro over kampen, som stadig bølgede frem og tilbage. Hjemmeholdet kom ganske vist frem til afslutninger, men de sad alle lige på MacGillivray, og bragte reelt ikke den komfortable føring i fare. I stedet var det udeholdet som var tættere på det tredje mål end Rochdale en reducering. Således sendte Hawkins med hovedet et frispark fra Haunstrup lige på den ene opstander, og bare sekunder efter fik Williams chancen fri foran mål, men fik ikke ram på bolden. Herefter fik vi mere kontrol over kampen, tog tempoet ud af den men var stadig giftige på kontrastød. Det gav bonus kort før tid da den indskiftede Pitman fandt Williams fri foran mål, og denne gang var han mere klinisk i sin afslutning. 3-0 til Pompey. Det tog den sidste vind ud af hjemmeholdets anstrengelser, og de kom ikke frem til noget i dommerens tillægstid.

Eftertanken

Igen måtte vi se manager Kenny Jackett eksperimentere med spillere ude af position men dagens modstander var heldigvis så tilpas svag, at sejren aldrig rigtig kom i fare – på nær den ene situation kort før pausen. Det er dog stadig svært at se en rød tråd i hans dispositioner, og en god kamp er ikke nødvendigvis ensbetydende med, at man spiller samme position i den efterfølgende kamp. Det måtte både Haunstrup og Marquis sande i dag. Det efterlader os med et lidt rodet indtryk, og giver ikke holdet megen ro. Når det er sagt så var der på dagen ikke en finger at sætte på spillernes indsats og vi har i de seneste to kampe hentet de seks points som man kunne forvente mod to formsvage hold under os i tabellen.

Efter at han i flere måneder har lignet en skygge af sig selv begynder Ronan Curtis at ligne den komet som han var i starten af sin karriere på Fratton Park. Det letter presset en smule på angriberne, som igen i dag måtte gå fra banen uden at komme på tavlen. Det ligner ganske vist en gentagelse af sidste sæson, hvor det især var fra midtbanen at vore mål kom, men omvendt er det vigtigt at få en spiller som Curtis i gang igen, da han på dagen kan gøre en forskel og afgøre kampe på egen hånd.

Et hurtigt liga-overblik

Også på denne dag vandt de fleste tophold. Således blev det til tre points til både Fleetwood, Rotherham, Peterborough, Oxford og tabeltopperne fra Wycombe. Lidt overraskende måtte Ipswich nøjes med 2-2 hjemme mod Blackpool mens det var mindre uventet, at Sunderland delte i porten med Coventry. I bunden rendte Bolton Wanderers, efter tre sejre i træk, ind i en måske afgørende lussing på hele 1-7 hos Accrington Stanley. Formsvage Southend United indkasserede igen fire mål og har nu lukket hele 52 ind i deres 18 kampe. Det er 16 mere end tabeljumboen Bolton.