Kan få Arsenal i neste runde

Etter å ha slått Hereford i 1. runde, skal Pompey i kveld spille 2. runde i FA Youth Cup. Med seier der blir det hjemmekamp mot Arsenal i neste runde.

AKADEMIET: I fjor var Pompey nær å slå ut Liverpool av FA Youth Cup, et Liverpool-lag som senere skulle gå helt til topps i den prestisjefulle cupen. Pompey tapte til slutt 3-2 på bortebane mot Liverpools akademi.

Denne sesongen startet Pompey sitt FA Youth Cup-eventyr med hjemmekamp mot Hereford. På Fratton Park scoret Alfie Stanley to ganger, mens Harry Anderson, Harrison Brook og Seokjae Lee scoret Pompeys tre andre mål i 5-1-seieren. Stillingen ved pause var 2-0 til Pompey.

– Vi spilte ok i 1. omgang og ledet 2-0, men vi falt ned på vår motstanders tempo. Det ble kanskje litt for komfortabelt, og vi ble enige i pausen om å heve standarden vår. Det var godt å se at vi klarte å heve oss i 2. omgang. Det var mer kvalitet over det vi leverte da. Å gå videre er viktig og vi er glade for å være klar for 2. runde, men det er viktig at vi er disiplinerte fra start i hver kamp, sa akademimanager Mark Kelly til Pompeys offisielle hjemmeside etter kampen.

Pompeys lag: Pitman; Kavanagh (c), Robb, Rew, Kelly; Teggart (A.Bridgman 77), S.Bridgman, Storey (Bell 62), Brook; Anderson (Lee 64), Stanley

Ikke benyttede innbyttere: Garrett, Gifford

Cheltenham borte

I kveld er det så klart for 2. runde i FA Youth Cup. Cheltenham på bortebane er på ingen måte noen walk over, men det er en kamp hvor Pompeys unggutter er favoritter.

Kampen starter klokka 20.00 i kveld (skandinavisk tid) og vinneren får hjemmekamp mot Arsenal i neste runde. Det bør være motiverende i seg selv for spillerne som i kveld løper ut på Whaddon Road.

Da lagene møttes i serien tidligere i høst, vant Pompey 2-0.