Tabbet seg ut og går glipp av storkamp

Pompeys akademi hadde full kontroll i en drøy halvtime, men så raknet det fullstendig. Dermed blir det ingen hjemmekamp mot Arsenal i 3. runde av FA Youth Cup på Pompey.

AKADEMIET: Cheltenham vant til slutt utrolige 8-4 mot Pompey i 2. runde av FA Youth Cup onsdag kveld. Dermed er det Cheltenham som skal møte Arsenal på hjemmebane i neste runde.

Pompey hadde slått Cheltenham 2-0 i serien tidligere i høst, og da Pompey ledet 3-1 etter en halvtime så det lyst ut.

I 2. omgangs fem siste minutter slapp derimot Pompey inn tre mål. Cheltenham gikk fra 1-3 til 4-3, og verre skulle det bli. Utover i 2. omgang scoret Cheltenham jevnt og trutt. Da klokke passerte 90 minutter sto det 8-3 til Cheltenham! Pompey reduserte på overtid slik at stillingen til slutt ble 8-4, men et ydmykende og uvirkelig resultat.

Pompeys målscorere var Brook, Stanley, Anderson og Bell.

Pompeys lagoppstilling (4-4-2): Pitman; Kavanagh (c), Robb, Kelly, Rew; Bell, S.Bridgman (Lee 68), Storey, Brook; Stanley, Anderson

Ikke benyttede reserver: Manderson, A.Bridgman, Hughes, Jewitt-White

Akademimanager Mark Kelly

«Det er rart hvordan en kamp kan endre bildet så totalt som vi så i denne kampen. Vi hadde full kontroll på stillingen 3-1, og det så ut som vi skulle være i stand til å score flere mål enn de tre vi allerede hadde. Men så mistet vi konsentrasjonen før pause, og vi gjorde noen helt sprø ting som ga dem scoringer.

Etter de tre scoringene like før pause, ble kampen snudd på hodet. Vi slet med å komme på rett spor igjen, og dette ble en skikkelig lærepenge for oss. Etter å ha gjort det meste riktig den første halvtimen, kan vi ikke tillate oss å slike perioder som vi hadde før pause.

Cheltenham har en spillestil som passer dem veldig bra, men noen store og sterke spillere på topp. Det skapte en del problemer for oss, men vi laget også en del problemer for oss selv.

I 2. omgang ble det skapt sjanser foran begge mål, men da var all kontroll og disiplin borte. Etter kampen hang guttene med hodet, for de visste at de skulle styrt denne kampen inn. Men dette er en del av læringsprosessen, og det var ingen skriking og brøling fra oss etterpå.»