2019-20: Blackpool – Portsmouth 1-1

Seieren blåste bort.


Portsmouth tok ledelsen i den vanskelige bortekampen men Blackpool kom tilbake og fikk en fortjent utligning. Kampen kunne vippet begge veier og begge lag er nok bare halvfornøyde med 1 poeng.

Kenny Jackett gjorde bare en endring fra laget som slo QPR i midtuken. Andy Cannon kom inn for Gareth Evans på midtbanen. Det betydde fornyet tillit til den bakre fireren og at Christian Burgess fikk starte nok en kamp som høyre back. Tom Naylor bar kapteinsbindet og fortsatte som midtstopper.

1. omgang

Vinden på Bloomfield Road var uforutsigbar og skapte litt problemer for begge lag i starten. Pompey greide etterhvert å få et overtak og skapte noen halvsjanser gjennom innlegg fra Marcus Harness og Ronan Curtis. John Marquis var imidlertid bare nesten på ballen.

Etter 17. minutter utnyttet Marquis en feil i hjemmelagets bakre rekker. Curtis Tilt fikk ikke kontroll på ballen, Marquis snappet den og prøvde å avslutte men ble blokkert. Ballen landet hos Marcus Harness som med et velplassert skudd kunne notere sitt tredje mål for sesongen.

Etter scoringen fortsatte Portsmouth å dominere banespillet og de kom til flere brukbare muligheter. Marquis hadde en avslutning like utenfor bare 3 minutter senere og etter drøye halvtimen var han nesten alene gjennom. Hjemmelagets Ryan Edwards så seg nødt til å holde ham igjen og pådro seg kampens klareste gule kort.

Tempoet i omgangen var generelt høyt, med Pompey som det førende laget. Men det ble ikke flere mål. Curtis og Tilt hadde et kraftig sammenstøt og begge ble liggende. Her var Curtis først på ballen, og man kan diskutere om det ikke burde vært gitt et kort for farefullt spill men dommer Chris Sarginson lot være.

Omgangen fikk en kjedelig avslutning for målscorer Harness sin del. Han måtte gå av banen i det 40. min og ble erstattet av Gareth Evans.

2. omgang

Blackpool kom sterkt tilbake etter hvilen og skrudde opp tempoet i spillet sitt. Den storvokste spissen Armand Gnanduillet fikk flere gode muligheter. Christian Burgess var tett på og fikk blokkert den første sjansen. Etter 58 minutter kom imidlertid utligningen. Liam Feeney slo et presist innlegg fra høyre og Gnanduillet timet løpet sitt perfekt. Headingen fra kort hold var utagbart for keeper Crag MacGillivray.

Gnanduillet kunn gitt hjemmelaget ledelsen på et nytt godt innlegg, denne gang fra James Husband. I tillegg hadde Joseph Nuttall en avslutning som gikk rett på MacGillivray. The Seasiders kjørte kampen nå, og Pompey hang litt i tauene.

Kenny Jackett gjorde et bytte som nok vil bli heftig diskutert. Evans, som kom inn rett før pause, ble byttet ut igjen etter 25 min på banen. Han så ikke ut til å være skadet. Inn kom Ellis Harrison. Blackpool fortsatte å presse, og var svært nære å ta ledelsen. Gnanduillet var en konstant trussel og hver eneste corner eller innlegg så skummel ut.

Portsmouth hadde ikke mange sjanser, men de fikk en stor en etter 70 min da Andy Cannon sendte avgårde et skudd. Ballen traff en forsvarer men landet så i beina på Marquis. Han fikk stå upresset og skyte fra 10 m men hjemmelagets keeper Jak Alnwick gjorde en god redning.

Det roet seg litt ned mot slutten av kampen og den endte altså 1 – 1. Lagene hadde hver sin omgang, men Blackpool hadde flest sjanser kampen sett under ett.

 

Hva kan vi ta med oss?

Marcus Harness har funnet scoringsformen og viste at Pompey ikke var så avhengig av Jamal Lowe som mange fryktet. Andy Cannon kom inn og gjorde en solid jobb på midtbanen. Stopperparet Naylor / Downing fikk kjørt seg men kom rimelig bra fra oppgaven.

Et poeng borte mot et topplag er godkjent. Likevel er Portsmouth nå 9 poeng bak ledende Ipswich, som riktignok har spilt en kamp mer. Kenny Jackett har ikke helt funnet sin førsteellever, og de mange endringene skaper nok usikkerhet i troppen. For en spiller som Gareth Evans må opplevelsen på Bloomfield Road ha vært nedverdigende. Og når en klassespiller som Brett Pitman nok en gang blir sittende på benken, er det grunn til å frykte at misnøyen blant fansen etterhvert også vil spre seg til garderoben.

Kenny Jackett må få laget sitt tilbake på vinnersporet i løpet av de neste 4-5 kampene, ellers vil det for alvor begynne å brenne under føttene hans.

 

Kommentarer fra Kenny Jackett:

“We were thoroughly deserving of our lead in the first half because we played very well and were the better side.”

“Our opponents came back after the break, though, and I thought we looked leggy. It was a period that you didn’t think we’d get through.”

“This is a difficult place to come and they’re very buoyant at the moment, although our fans were great as well.

“They travelled all the way up to Blackpool and backed us throughout, which I really am very grateful for.”

 

League One, Bloomfield Road, 31. august 2019

Blackpool – Portsmouth 1-1 (0-1)

17. min 0 – 1 Harness

58 min 1 – 1 Gnanduillet

Pompey (4-2-3-1): MacGillivray; Burgess, Downing, Naylor (kapt), Haunstrup; McCrorie (Walkes 76), Close; Harness (Evans 40 (Harrison 65)), Cannon, Curtis; Marquis

Gule kort: McCrorie, Haunstrup

Ubenyttede reserver: Bass, Raggett, Maloney, Pitman

Dommer: Chris Sarginson

Tilskuere: 10,605 (1,816 Pompeyfans)

 

Høydepunktene fra kampen kan du se her

Se hele intervjuet med Kenny Jackett her

Intervju med Blackpool manager Simon Grayson:

 

John Marquis var mye involvert og burde kanskje ha scoret

 

Brandon Haunstrup fikk sjansen igjen på venstre back

 

Paul Downing i duell

 

Marcus Harness jubler for 0-1

 

Ronan Curtis fortviler over to tapte poeng