2019-20: Opptakt Blackpool – Portsmouth

Glem cupen. Glem Scum. Pompey trenger poeng.

Portsmouth fikk en opptur da de slo ut QPR i Carabao Cup på onsdag. Resultatet av trekningen skapte nesten like stor jubel som resultatet i kampen, da erkerivalene fra nabobyen ble trukket opp av hatten. Kenny Jackett er imidlertid kun opptatt av en ting: det må komme poeng på kontoen i det som har soleklar førsteprioritet: ligaen. Alle tanker om det kommende derbyet må derfor legges helt bort inntil videre.

Resultatene i League One har så langt vært skuffende for Pompey. 4 poeng på like mange kamper er langt unna forventningene. Lørdagens motstander Blackpool har på sin side startet sesongen meget godt og er et av 5 lag som deler tabelltoppen med 11 poeng på 5 kamper. Favorittstempelet bør med andre ligge på The Seasiders denne gangen.

 

Situasjonen hos Blackpool og litt historikk

Laget fra West Lancashire har fått en ny giv etter at den forhatte Oysterfamilien ble kjøpt ut i sommer. Den nye eieren, Simon Sadler, med røtter i byen, har fått publikum til å avblåse sin boikott, og man kan forvente mye folk og bra trøkk på Bloomfield Road.

Manager er den 49-årige forsvarskjempen Simon Grayson, som mange vil huske fra sin tid som spiller i Leicester, Aston Villa og Blackburn. Han kan også vise til en viss suksess som manager, og har blant annet rykket opp med både Leeds og Huddersfield. Nå er målet det samme med Blackpool.

The Tangerines, som de også kalles på grunn av draktfargen, er et av flere lag som håper på opprykk til Championship. Noen drømmer nok enda lenger og mimrer tilbake til klubbens storhetstid på 1940-og 50 tallet da de blant annet vant FA-cupen og ble nr 2 på øverste nivå i ligaen. I denne perioden herjet blant annet legendariske Stanley Matthews for Blackpool, og han spilte i den oransje trøyen da han ble kåret til årets europeiske spiller i 1956. Ikke mange engelske har noe tilsvarende på sin skryteliste.

 

Spillere å se opp for på dagens Blackpool

Jak Alnwick er hentet inn på lån fra Rangers og har kapret plassen som førstekeeper. Belgiske Rocky Bushiri, på utlån fra Norwich, ser ut til å danne stopperpar med 196 cm høye Ryan Edwards. Sistnevnte ble hentet fra Plymouth før sesongen og skal gi John Marquis & co god kamp i luften.

Fremover på banen skal vi holde et særlig godt øye med Armand Gnanduillet, som har scoret 4 mål på 6 kamper i år. Den storvokste ivorianeren håper på at blant annet rutinerte Liam Feeney og nyinnkjøpte Sullay Kaikai skal fore ham med innlegg. Sjefen på midtbanen, og klubbens kaptein, er imidlertid Jay Spearing, en mann som blant annet har spilt Champions League, for Liverpool, mot storlag som Real Madrid og PSV. Her skal Ben Close og Tom Naylor, eller hvem det måtte være, vise seg fra sin aller beste side om Portsmouth skal kunne vinne slaget om midtbanen.

Simon Grayson kan stort sett velge fra en skadefri tropp, bortsett fra Nathan Delfouneso, som er usikker på grunn av en hamstringsskade. The Seasiders har nylig hentet inn kantspilleren Sean Scannell, men det er uklart om han er spilleklar til denne kampen.

 

Situasjonen hos oss:

Kenny Jackett har en del spillere som er uaktuelle. Det gjelder Jack Whatmough og Bryn Morris, som er et stykke unna. Trioen Oliver Hawkins, James Bolton og Ryan Williams er på vei tilbake, men blir neppe å se på banen denne lørdagen.

En positiv nyhet er at vår solide keeper, Craig MacGillivray, er tatt ut i den skotske landslagstroppen for første gang. Well done!

 

Tidligere oppgjør:

Portsmouth vant fjorårets oppgjør på Bloomfield 2-1 etter 2 mål av Ronan Curtis. Dette var helt i starten av sesongen, i den perioden Curtis var “on fire”. Pool fikk imidlertid revansje på Fratton Park med seier 1-0 i det som var Pompeys dårligste periode, like over nyttår.

Sesongen 17/18 endte også med en borteseier til hvert av lagene. Vi må tilbake til sesongen 16/17 for å finne siste hjemmeseier. Den gang vant Pompey oppgjøret i League Two med 2-0.

 

Portsmouth manager Kenny Jackett:

“It’s another very good test for us on Saturday and Blackpool have done well under tough circumstances in recent seasons.

“They’ve got new ownership and management – with several new players as well – and have started the season in positive form.

“All our focus since Thursday morning is on this fixture – and it would have been whatever the result at QPR the previous day.”

 

Se hele intervjuet med Kenny Jackett her:

 

Intervju med Blackpool manager Simon Grayson: