2019-20: Queens Park Rangers – Portsmouth 0-2 (Carabao Cup)

Defensivt eksperiment lykkedes perfekt.

Et noget stærkere Pompey-mandskab end forventet sikrede på en god anden halvleg videre avancement i Carabao Cuppen og møder nu senere på måneden hjemme på Fratton Park de unævnelige naboer i 3. runde.

Manager Kenny Jackett havde således blot to ændringer i ærmet, hvoraf den ene var påtvunget grundet Lee Browns skade. Brandon Haunstrup overtog Browns plads som venstre back mens Sean Raggett måtte vige pladsen for Christian Burgess – dog med den twist at sidstnævnte ikke spillede centreback som vanligt, men derimod højre back. I stedet blev det Tom Naylor som rykkede ned i midterforsvaret som makker til Paul Downing. Rollen som defensiv sikring på midtbanen tilfaldt Ross McCrorie. På den offensive del af banen var der til gengæld genvalg til alle startere fra Coventry-kampen, og på deres favoritpositioner.

Første halvleg

Kampens første 45 minutter var reelt lige til glemmebogen, og ingen af de to keepere blev for alvor testet før pausen. The R’s havde i starten et lille spilovertag der dog ikke udmøntede sig i meget andet end harmløse skud fra distancen. Efter den halve time begyndte så også Pompey at komme frem til et par halve chancer, hvoraf den største tilfaldt Ronan Curtis, som sendte et skruet skud lige forbi den ene stolpe. Selv om udeholdet til sidst i halvlegen fik sat sig på kampen skete der ikke yderligere inden pausefløjtet lød.

Anden halvleg

Også efter at kampen blev sat i gang igen udeblev intensiteten og tilskuerne på det halvtomme stadion måtte vente til der var spillet en times tid af den før tempoet øgedes og det lignede andet og mere end blot en venskabskamp. Med hjemmeholdets dobbelte indskiftning af Eberechi Eze og Nakhi Wells signalerede de, at det nu var alvor og at de mere målrettet gik efter sejren. På samme tid valgte Jackett at sende Andy Cannon på banen i stedet for Gareth Evans. På trods af den offensive satsning af QPR var det Pompey som først viste tænder da Christian Burgess sendte et skud lige over hjemmeholdets mål, og tretten minutter før tid kom vi så endelig på tavlen. Det skete da Toni Leistner rev John Marquis omkuld i feltet, og dommeren omgående tildelte Pompey et straffespark. Det udførte Marquis selv og bragte os på 1-0. Blot fire minutter senere fandt kampen sin endegyldige afgørelse da Ross McCrorie rev sig løs af sin markering og fik lagt et perfekt indlæg som den fremadstormende Marcus Harness blot skulle sætte foden på for at øge føringen. Målet satte for alvor gang i hjemmeholdet, som i slutminutterne kom frem til deres største chancer i kampen men Jan Mlakar fik fra nært hold ikke rigtig ram på bolden, og da Eberchi Eze i kampens overtid fik netmaskerne til at blafre blev målet annulleret for offside. Dermed blev det ved 2-0 til Pompey og en efterfølgende lodtrækning som givetvis allerede nu har givet sved på panden hos Hampshire Constabulary.

Hvad kan vi lære af kampen?

Om end omrokeringerne i defensiven til dels var påtvungne og på papiret så noget satsede ud, ja så virkede den alternative bagkæde efter hensigten. Det hører med til historien, at QPR først i kampens sidste halve time lignede et hold der rent faktisk ville det videre avancement i turneringen, men det skal ikke tage noget fra præstationen, og det er ikke utænkeligt at vi får det samme eksperiment at se igen i denne sæson. Også McCrorie slap godt fra sit andet forsøg som Naylors afløser på midtbanen, men det er en rolle som han blev hentet til, og som tydeligvis ligger til ham. Fordelen er at han har flere offensive aktioner end Naylor, og en af disse førte denne aften da også til en assist.

Kommentarer fra assistant manager Joe Gallen

“It was a great win. It’s fantastic to come to a Championship club, keep a clean sheet and go through to the next round. We’re especially pleased for our fans. There were close to 2,000 of them and they didn’t stay quiet for one minute.”

“It was unfortunate that Saturday’s game was called off because we wanted one straight away after what happened against Coventry. But we’ve been working hard on the training ground – with both the defensive and offensive side of things. It’s all clicked on this occasion. We know we’ve got the players who can create chances and we needed to keep things tight at the back to give everyone confidence.”

Carabao Cup 2. runde, Kiyan Prince Foundation Stadium, 28. august 2019

Queens Park Rangers – Portsmouth 0-2 (0-0)

77. minut: 0-1 John Marquis (straffespark)

81. minut: 0-2 Marcus Harness

Opstillingen (4-2-3-1): McGillivray; Burgess, Downing, Naylor, Haunstrup; Close (Walkes ’90+4), McCrorie; Harness, Evans (anfører) (Cannon ’60), Curtis; Marquis

På bænken: Bass, Walkes, Pitman, Cannon, Maloney, Raggett og Harrison

Advarsel: Cannon

Tilskuere: 7.783 (heraf 1.874) medrejsende Pompey supportere)

Assistant manager Joe Gallen efter kampen:

Kampens højdepunkter:

John Marquis sine ord etter kampen: