2019-20: Sunderland – Portsmouth 2-1

Tid til nytænkning?


Med et nederlag på 1-2 på Stadium of Light venter vi stadig på sæsonens første point på fremmed græs. Chancerne var der ellers i en intens kamp men igen kostede manglende skarphed dyrt.

Som ventet indgik John Marquis i truppen igen, og han startede endda inde på bekostning af Ellis Harrison. Det var så også den eneste ændring i startelleveren fra hjemmekampen mod Tranmere sidste lørdag. 4-3-3 formationen fra den kamp bestod. Mod forventning blev James Bolton ikke klar, og var ikke en del af dagens trup. Brett Pitman måtte se på fra bænken gennem samtlige 90 minutter.

 

Første halvleg

Det var Pompey der kom bedst ud af starthullerne, og efter mindre end et minut sendte Ronan Curtis kampens første halve chance over hjemmeholdets mål. Kort efter forsøgte Ben Close sig forståeligt nok fra distancen igen, men bolden gik forbi mål fra 30 meters afstand. Den tidlige dominans kastede efter 22 minutters spil så endelig resultat af sig da Marcus Harness bragte os på 1-0. Efter kombinationsspil med John Marquis endte bold foran fødderne på højrefløjen, og han slog omgående til i feltet. Målet vækkede til gengæld værterne, og bare fem minutter efter var der bragt balance på måltavlen efter at Jordan Willis umarkeret var første mand på bolden efter et hjørnespark taget af Grant Leadbitter. Herefter havde begge mandskaber anløb til yderligere chancer, men skarpest var hjemmeholdet da Aiden McGeady fandt Chris Maguire i fri position midt for målet, og angriberen svigtede desværre ikke. 2-1 til The Black Cats, og derved blev det ved pausen.

 

Anden halvleg

Hjemmeholdet blev tidligt efter pausen nødt til at skifte ud da Marc McNulty blev skadet. Ind kom i stedet Charlie Wyke. Det ødelagde en del af deres offensiv og de kom efterfølgende ikke frem til meget i den resterende del af kampen når man ser bort fra to forsøg, hvor først Luke O’Nien og siden Chris Maguire noget let lod sig falde i vores felt i forsøget på at få tilkendt et straffespark. Sådanne tricks viste sig heller ikke nødvendigt da Pompey, trods et spilovertag, ikke formåede for alvor at kombinere sig igennem Sunderlands defensiv og tilspille sig yderligere chancer. Til sidst løb også vi tør for kræfter og ideer, og kampens intensitet ebbede langsomt ud. Heller ikke i slutminutterne kom hjemmeholdets føring reel i fare, og dermed måtte vi indkassere det andet nederlag ud af to mulige på udebane.

 

Hvad kan vi lære af kampen?

Hvordan kan man i to udekampe dominere og alligevel stå med tomme hænder til sidst? Det er den knude som manager Kenny Jackett skal have løst hurtigst muligt. Hverken 4-2-3-1 formationen hos Shrewsbury eller 4-3-3 opstillingen hos Sunderland formåede at indfri forventningerne til vores nye offensiv, så i virkeligheden handler det måske mere om at stille med to angribere fra start for at give holdet mere slagkraft. Ud over Harness’ fine mål kom der heller ikke meget fra de to fløje, og især Curtis virker lige som i foråret lettere flad og uden det drive som kendetegnede ireren i hans første måneder i klubben. Det potentiale skal Jackett have løst op for igen. Dermed er der flere ting som presser sig på, og vores manager må tilbage til tegnebrættet og udtænke en ny plan. Efter bare tre spillerunder er der heldigvis tid til at få finpudset det ene og andet, og der skal igen gøres opmærksom på, at Luton Town i oktober sidste sæson allerede var oppe på fire nederlag, Det forhindrede dem ikke i at strikke en imponerende stime sammen, og løbet er naturligvis ingenlunde kørt for os endnu. Vi har truppen til at spille med om top to. Nu skal vi bare have den til at fungere.

 

Et hurtigt liga-overblik

Med nederlaget befinder vi os på en 14. plads i League One med tre points og en målscore på 3-3. Resultatet sender samtidig Sunderland op på en 8. plads i rækken. Den toppes af Lincoln City og Blackpool – de to eneste klubber som stadig har maksimumpoints efter tredje spillerunde. Lincoln nedsablede Southend med 4-0 mens Blackpool vandt med 2-1 over Oxford. Peterborough og Ipswich delte i porten med en 2-2 remis mens Doncaster Rovers tilføjede Fleetwood sæsonens første pointtab efter en 3-2 sejr.

 

Kommentarer fra manager Kenny Jackett

“It was frustrating because we started well and were on top in both halves, getting the important first goal. But then we conceded from a corner and that brought the crowd into play. Those set-pieces are so vital and it was poor from our point of view. The second one was a quality goal after picking up a second ball – they have those flashes from the likes of McGeady, McNulty and Maguire. But they were the only real two shots they had in the game and they made us pay, while we had the majority of the play.”

“There were three really big chances for us in the second period, with Marquis and Evans both going close. Then there was a defensive header from Leadbitter that the keeper’s done well to keep out and prevent an own-goal. Sunderland defended their lead well, although we put too many balls into his hands, not giving our attackers enough of a chance.”

League One, Stadium of Light, 17. august 2019

Sunderland – Portsmouth 2-1 (2-1)

22. minut: 0-1 Marcus Harness

27. minut: 1-1 Jordan Willis

39. minut: 2-1 Chris Maguire

Opstillingen (4-3-3): McGillivray; Walkes (McCrorie ’73), Burgess, Downing, Brown; Close, Naylor (anfører), Cannon (Evans ’62); Harness, Marquis, Curtis (Harrison ’62)

På bænken: Bass, Pitman, Haunstrup, Raggett, Harrison, Evans og McCrorie

Advarsel: Burgess

Tilskuere: 29.140 (heraf 874 medrejsende Pompey supportere)

Manager Kenny Jackett efter kampen:


Kampens højdepunkter: