Hvor spiller de nå? 1-2019

Hvor skal blant andre Dion Donohue, Stephen Henderson, Jason Pearce og James Vaughan spille fotball kommende sesong?


NYHETER: En liten oppsummering av noen tidligere Pompey-spilleres veivalg i sommer.

 

Skadeforfulgt

Dion Donohue (bildet over) gjorde sine saker ganske bra i løpet av sin tid i Pompey, men hans mange skade- og sykdomavbrekk gjorde det til en fornuftig avgjørelse å ikke gi ham fornyet kontrakt da den gikk ut etter 2018/19-sesongen.

Nå har Donohue funnet seg ny klubb. 25-åringen som spilte totalt 14 kamper i 2018/19, har skrevet under en toårskontrakt med League Two-klubben Mansfield Town.

LES OGSÅ: Dion Donohues spillerprofil

 

Til Premier League

Stephen Henderson (til høyre) har vært i Pompey i to perioder. Han var vårt klare førstevalg den halve sesongen han spilte for oss i 2011/12. Han gjorde da sine saker så bra at West Ham hentet han fra oss. Dette i en periode hvor det var store økonomiske problemer på Fratton Park.

I 2017/18 kom han til oss på lån fra Nottingham Forest, men i sin første kamp ble han alvorlig skadet. Han spilte aldri mer for oss, og returnerte til Forest. Nå var 31-åringen uten kontrakt, og han forlater Nottingham Forest til fordel for Premier League-klubben Crystal Palace. Henderson blir dermed noe overraskende Premier League-spiller i 2019/20. Selv om han neppe blir noe førstevalg, var nok dette noe selv han ikke hadde tro på da han gikk på lån fra Nottingham Forest til Pompey i League One våren 2018.

Henderson har skrevet under på en ettårskontrakt med Crystal Palace.

LES OGSÅ: Stephen Hendersons spillerprofil

 

Forlenget med Charlton

Jason Pearce (bildet til høyre) rykket opp til Championship med Charlton forrige sesong. Den tidligere Pompey-spilleren var kaptein på Charlton-laget som sikret seg opprykk ved å vinne play-off-finalen på Wembley mot Sunderland.

Ved sesongslutt sto derimot 31 år gamle Pearce uten kontrakt. Flere klubber var linket til ham, deriblant Pompey. En rekke Pompey-supportere var også klare på at de ønsket nettopp Pearce som Matt Clarkes erstatter. Det ble det ikke noe av. I stedet har Pearce nå skrevet under på en ny toårskontrakt med Charlton, og han skal spille Championship-fotball kommende sesong.

Pearce har som kjent vært i Pompey i to perioder. Han var en del av vårt akademi, men fikk aldri debutert på førstelaget før Pompey lot ham gå i 2007 til Bournemouth. Han returnerte så til Pompey i 2011, og ble etter hvert vår kaptein. Det ble derimot med én sesong for Pompey før pengeproblemer gjorde at han ble solgt til Leeds United for 500.000 pund sommeren 2012.

LES OGSÅ: Jason Pearces spillerprofil

 

Sa nei til både Pompey og Birmingham

Viv Solomon-Otabor (bildet til høyre) huskes dessverre best for at han klarte å løpe i offside da han og Brett Pitman kom to mot én i svært viktig kamp i opprykksstriden forrige sesong. Med scoring der kunne Pompey klart direkte opprykk. Nå ble det verken scoring eller opprykk, og Viv Solomon-Otabor huskes av mange for denne tabben.

Pompey ønsket likevel å hente ham permanent i sommer da hans kontrakt med Birmingham gikk ut. Birmingham ønsket også å forlenge kontrakten med ham. Den nigerianske kantspilleren uttalte derimot at han ikke ønsket å spille for noen av klubbene. Det har han nå vist også i praksis. Han har skrevet under for den bulgarske toppklubben CSKA Sofia.

LES OGSÅ: Viv Solomon-Otabors spillerprofil

 

Frigitt av Sheffield United

Martin Cranie (bildet til høyre), som snart fyller 33 år, ble hentet til Pompey som talentfull unggutt av Harry Redknapp i 2007. Pompey var da i Premier League, og det ble lite spilletid i Pompey på Cranie. Faktisk stoppet det på fem kamper før han i 2009 ble solgt til Coventry.

Han har siden spilt for en rekke klubber i det engelske divisjonssystemet, deriblant Huddersfield, Barnsley, Middlesbrough og Sheffield United.

Han spilte 15 kamper for Sheffield United i 2018/19-sesongen. Selv om han bidro til at det ble direkte opprykk til Premier League, ble han frigitt da kontrakten hans gikk ut ved sesongslutt. Han signerte da for Luton Town, nyopprykket fra League One til Championship.

LES OGSÅ: Martin Cranies spillerprofil

 

Må også ned i League Two

James Vaughan (bildet til høyre) var rett og slett en fiasko på sitt lån fra Wigan til Pompey siste halvdel av 2018/19-sesongen. Han kom med håp om å skyte oss opp i Championship, og samtidig spille seg til en lengre kontrakt på Fratton Park. I stedet ble det null scoringer på elleve kamper for spissen, som heller ikke imponerte spillemessig.

Ikke overraskende ble han frigitt av Wigan ved sesongslutt. Nå har han skrevet under på en treårskontrakt med Bradford City, som rykket ned til League Two forrige sesong.

LES OGSÅ: James Vaughans spillerprofil

 

Fra Wycombe til Colchester

Paris Cowan-Hall gjorde seg aldri bemerket i Pompey-trøya, men han gikk gradene i Pompey (uten å få sin debut på førstelaget) før han ble frigitt i 2010.

Han har siden spilt for en rekke klubber i de lavere divisjoner, og han også spilt mot Pompey ved flere anledninger. Senest forrige sesong da han spilte for Wycombe.

Nå er derimot hans kontrakt med Wycombe gått ut, og Cowan-Hall flytter på seg igjen. Etter 16 mål på 95 kamper for Wycombe, har spissen nå skrevet under på en toårskontrakt med League Two-klubben Colchester United.

LES OGSÅ: Paris Cowan-Halls spillerprofil

Paris Cowan-Hall i aksjon for Pompey.