Viv Solomon-Otabor

Viv Efosa Solomon-Otabor.


(FOTO: Johnny Moore, PFC)

Fødselsdato: 2. januar 1996

Fødested: London, England

Høyde: 1,75 m

Posisjon på banen: Kantspiller

Debut for Pompey: 16/2 2019 borte mot Southend (3-3) i League One. Scoret i debuten.

Overgangssum til Pompey (antatt): På lån fra Birmingham City i januar 2019.

Pompey: 10 kamper (1 mål), 2019

Tidligere klubber: Hampton & Richmond Borough, Crystal Palace,Birmingham City (2012-19), Oxford City (lån 2014), Bolton Wanderers (lån 2017), Blackpool (lån 2017-18)

Etter Pompey: Returnerte til Birmingham City, men forlot dem da kontrakten gikk ut juli 2019. CSKA Sofia (2019-)

Trivia:

– Født i London. Foreldrene hans stammer fra Nigeria. Hans onkel, Thompson Oliha, har landskamper for Nigeria.

– Spilte for Hampton & Richmond og Crystal Palace som gutt før han fikk kontrakt (scholarship) med Birmingham.

– Fikk som unggutt i Birmingham høre at han hadde spennende offensive kvaliteter, men han måtte jobbe med det defensive for å ta steget.

– I 2015/16 ble manager Gary Rowett sitert på at han var fornøyd med framgangen hans, spesielt defensivt. Han sa også at han var den sannsynligvis raskeste spilleren i klubben. Han ble også kåret til årets unge spiller i Birmingham den sesongen.

– Etter 25 førstelagskamper for Birmingham i 2015/16, ble det langt mindre de følgende sesongene. I 2016/17 ble han lånt ut til Bolton i League One og i 2017/18 Blackpool i samme divisjon. I 2018/19 har han spilt 10 førstelagskamper (1 mål) for Birmingham, før de lånte ham ut til Pompey i januar 2019.

– Fikk tikamper (ett mål) for Pompey på lån våren 2019. Da han returnerte til Birmingham ved sesongslutt, ønsket både Birmingham og Pompey å signere ham ettersom kontrakten hans gikk ut. Han ønsket ikke dette og skrev i stedet under for CSKA Moskva.

– Viv Solomon-Otabor huskes dessverre best for at han klarte å løpe i offside da han og Brett Pitman kom to mot én i svært viktig kamp i opprykksstriden forrige sesong. Med scoring der kunne Pompey klart direkte opprykk. Nå ble det verken scoring eller opprykk, og Viv Solomon-Otabor huskes av mange for denne tabben.