Henter ving fra Birmingham

Viv Solomon-Otabor er navnet på vingen Pompey hentet fra Birmingham like før transfervinduet stengte torsdag kveld.


NYHETER: 23 år gamle Viv Solomon-Otabor har skrevet under på en lånekontrakt med Pompey ut sesongen. Hans kontrakt med Birmingham går også ut til sommeren, men om Pompey skulle ønske å signere ham permanent går han likevel ikke gratis. Dette på grunn av hans alder. En eventuelt ny klubb må da betale kompensasjon.

– Han er en spennende ung spiller som kan spille på begge kanter. Han har imponert på dette nivået på utlån til Blackpool tidligere, men han har slitt med å få nok spilletid i Birmingham. Det har vært frustrerende for ham, men de har veldig gode kantspillere i Birmingham.

– Vi er veldig glad for å ha fått en talentfull og rask spiller som han til klubben, og han vil nok være sulten på å vise at han kan være en del av Pompeys framtid, sier Pompey-manager Kenny Jackett.

 

Spilte 47 kamper for Blackpool forrige sesong

Solomon-Otabor har gått gradene i Birmingham og har vært profesjonell i klubben siden 2015. Han har spilt på utlån til Bolton og Blackpool. Forrige sesong spilte han 47 kamper på utlån til Blackpool. Han scoret fem mål for dem den sesongen, deriblant ett mot Pompey.

– Jeg ivrer etter å komme meg ut på banen og vise hva jeg kan gjøre. Det var derfor jeg kom her. Det var en fin erfaring for meg å spille i League One forrige sesong, og jeg kjenner dette nivået godt. Jeg kjenner mine egne styrker og vet hva som skal til for å lykkes her, sier vingen til Pompeys offisielle webside.

– Dette er en stor klubb, og med tanke på Pompeys tabellsituasjon er dette en veldig spennende overgang for meg.