Vår nye høyreback

Pompey har bestemt seg for å ikke vente på Nathan Thompson. Pompey har signert James Bolton som klubbens nye høyreback.


NYHETER: 24 år gamle James Bolton kommer til Pompey som Bosman-spiller fra divisjonskollega Shrewsbury. Han har skrevet under på en treårskontrakt og blir formelt Pompey-spiller 1. juli, når hans nåværende kontrakt med Shrewsbury går ut.

– Det har vært interesse fra Pompey en god stund, og det har derfor vært i bakhodet mitt den siste tiden at jeg kunne ende opp her ved kontraktslutt. Det var flere klubber interesserte, men det var hit jeg ville. Dette er en stor klubb. Jeg har gradvis tatt steg for steg i min karriere, og dette er et nytt steg opp.

– Vi skal kjempe om opprykk kommende sesong, og jeg vet godt at noe annet enn det ikke er akseptabelt, sier Bolton selv til Pompeys offisielle webside. 

Fram til han var 16 år spilte han for Stoke City. Deretter har han spilt for Macclesfield, Workington, Halifax Town, Gateshead og Shrewsbury. For sistnevnte klubb har han 82 kamper og 4 mål på de to sesongene han har spilt for dem i League One.

– Han har god erfaring fra denne divisjonen, samtidig som han har ambisjoner og ville spille for en større klubb. Han er sulten og jeg ser virkelig fram til å jobbe med ham, sier Pompey-manager Kenny Jackett.

SE OGSÅ: James Boltons spillerprofil

 

Ikke funnet seg ny klubb ennå

Nathan Thompson har vært Pompeys førstevalg på høyrebacken begge de to siste sesongene. Pompey ønsket å forlenge kontrakten med ham i vår, men Thompson sa da at han ville vente til etter sesongen. Han har ikke lagt skjul på at han ønsker å spille på et høyere nivå enn League One.

Nå ble det ikke opprykk til Championship på Pompey i år, og det er trolig årsaken til at Thompson ved sesongslutt valgte å dra på ferie uten å fortsette forhandlinger med Pompey. Pompey tok derfor konsekvensene av at Thompson ville holde sine muligheter åpne. De hentet James Bolton.

Thompson er formelt Pompey-spiller ut juni, men med Bolton inn dørene er det svært lite som tyder på at Thompson fortsetter sin karriere på Fratton Park.

SE OGSÅ: Nathan Thompsons spillerprofil

Thompson har ikke skrevet under for noen ny klubb ennå, men Kenny Jackett tror ikke han signerer for Pompey igjen:

– Jeg har ikke lest eller hørt noe om at Nathan har signert for noen ny klubb ennå, men med signeringen av James så er vi dekket. Vi går ut fra at Nathan prøver lykken et annet sted, sier Jackett til Pompeys offisielle webside.