Går til Premier League

Matt Clarke tar steget fra League One til Premier League. Midtstopperen signerte fredag for Brighton.


NYHETER: Vi har lenge visst at han er for god for League One, og da vi ikke klarte opprykket denne sesongen visste vi alle at det betydde farvel til Matt Clarke. Midtstopperen som spilte samtlige seriekamper for oss i 2018/19, og som til tross for at han kun er 22 år gammel, har spilt nærmere 200 kamper (175 av dem for oss).

Han kom til Pompey fra Ipswich som en del av avtalen som tok Adam Webster dit (Webster er for øvrig muligens på vei til Premier League i sommer også han). Ipswich sikret seg da også rett til 20 % av en videre salgssum da de lot Clarke gå til Pompey.

SE OGSÅ: Matt Clarkes spillerprofil

 

Potters første signering

At Clarke nå signerer for Brighton var ingen overraskelse. Det er en overgang som har vært varslet i et par uker allerede. Alle Pompey-supportere har vært overbevist om at Clarke ville ende opp i Premier League, men han tar nå altså ikke steget via Championship. I stedet blir han den nye Brighton-manageren, Graham Potter, sin første signering.

Overgangssummen er ikke offentliggjort, men det spekuleres i 3,5 millioner pund nå (Ipswich får altså 20 % av dette) pluss diverse klausuler. Summen kan visstnok stige til 5-6 millioner pund om han blir en suksess. Pompey skal også ha sikret seg prosentandeler ved et eventuelt videresalg.

Alle i Pompey, også vi i Venner av Portsmouth, ønsker Clarke lykke til videre. Det var trist at vi ikke fikk gleden av å ha han i våre rekker i Championship kommende sesong, men vi fikk fire flotte sesonger fra Clarke. En sympatisk og svært profesjonell spiller som alle unner vel. Pompey skriver også følgende på sin offisielle webside da overgangen ble bekreftet:

«Everyone at Portsmouth Football Club appreciates the role Matt has played during his time with the club.

We are pleased he has been given a deserved opportunity to test himself at the highest level and wish him well for the next stage of his career.»