2018-19: Portsmouth – Barnsley 0-0

Uavgjort i solskinnet.


Det endte målløst lørdag ettermiddag da Portsmouth tok imot Barnsley til dyst på Fratton Park.

Kampen Portsmouth rett og slett ikke kunne tape, da luken hadde blitt skremmende stor opp til direkte opprykk, ble en spennende thriller mellom to lag som virkelig gikk for seier. Prestasjonsmessig var det oppløftende fra hjemmelaget, og litt av gutsen og drivet blant spillerne vi har savnet så ut til å være tilbake. Kampen sett under ett vil nok tilskuerne være enige i at Portsmouth var det beste laget, og sånn sett burde kanskje vunnet kampen. Et misbrukt straffespark bidro dog til at hjemmelaget gikk på sin femte strake uavgjorte, og det kan være nettopp slike marginer som kan være avgjørende når regnskapet skal gjøres opp i mai måned.

 

Kampen

Kenny Jackett gjorde tre endringer fra laget som møtte Bristol Rovers tidligere i uka. Ute av startoppstillingen var Oli Watkins, Jamal Lowe og Gareth Evans som alle var på benken. Inn kom Viv Solomon-Otabor, Bryan Morris og Omar Bogle i det som så ut som en 4-1-4-1 formasjon. Før avspark ble det holdt et minutts applaus for å hedre avdøde Mick Kennedy, som spilte for Portsmouth i perioden 1984-1987 og fikk totalt 149 kamper for klubben. Kennedy døde nylig, kun 57 år gammel.

Første omgang startet med høyt tempo og sjanser til begge lag. Et Fratton Park badet i sollys fikk se to lag som slapp seg løs og dette gjorde det veldig underholdende å se på, samtidig som nok begge lags fans var ganske nervøse hver gang motstanderen var over på deres halvdel. Det hang en følelse av at et mål måtte komme, men til tross for gode sjanser til begge lag sto det målløst til pause.

Andre omgang startet på samme måte, men denne gang var det en klar dominans til hjemmelaget. Den største sjansen skulle komme da rundt timen var spilt, da gjestenes Dimitri Cavare felte Solomon-Otabor i Barnsleys sekstenmeter. Dommer Charles Breakspear nølte ikke å pekte på straffemerket. Omar Bogle gikk frem og gjorde seg klar for å ta straffesparket. Dessverre ble skuddet for dårlig plassert og Barnsleys keeper og kaptein Adam Davies kastet seg rett vei og reddet skuddet fra Bogle. Etter dette kom Barnsley mer med i kampen, og gode sjanser til begge lag fulgte. Stemningen på stadion var elektrisk og jaget begge lag frem i angrep. Men det ville seg ikke for noen av lagene, og kampen endte dermed målløs og begge lag kunne ta med seg ett poeng hver, noe som kanskje bortelaget var mer fornøyd med enn hjemmelaget. Luken opp er dermed den samme før kampen, noe som betyr at mulighetene fremdeles er der fremover om Portsmouth kan begynne å plukke trepoengere igjen.

 

Portsmouth manager Kenny Jackett

“We got forward more than we have in recent times and got better service to our wide players.

That’s our game – to give constructive passes to those guys and then have the full-backs getting round them to give more options.

When we’re at our best, that’s what we do. I saw a lot more of that in what was a positive performance.

We had the better chances and there were key saves from Davies in the first half, while there was more energy and cohesion in midfield.

Obviously we’re disappointed because we really want wins and that’s five draws on the spin for us now.

But there have been times when we’ve looked flat and lacking energy – that wasn’t the case on this occasion and we want to replicate that.

“Omar, Ronan and Bryn have the confidence to want to take penalties, but the decision had already been made

He’s got a very strong left foot and he’s currently our centre-forward. It was frustrating for him and probably a good height for the keeper, although it was still an excellent save.

“He has been lacking a bit of energy and needs to recharge his batteries, but we all know what he’s capable of.”

 

Kampfakta

League One, Fratton Park, 23. februar 2019

Portsmouth – Barnsley 0-0 

Pompey (4-1-4-1): MacGillivray; Walkes, Burgess, Clarke, Brown; Naylor (c); Curtis, Close, Morris, Solomon-Otabor (Lowe 77); Bogle (Vaughan 84)

Ikke benyttede reserver: Bass, Haunstrup, Donohue, Evans, Hawkins

Gult kort: Matt Clarke

Tilskuere: 18.624 (1.944 bortesupportere)