Mick Kennedy er død

Tidligere Fratton Park-favoritt Mick Kennedy er død. Kun 57 år gammel.


NYHETER: Mick Kennedy var en hardttaklende midtbanespiller som var sentral på Pompey-laget som rykket opp til øverste divisjon (som da het 1. divisjon) under Alan Balls ledelse i 1987.

Han kom til Pompey som 23-åring. Da hadde han allerede over 200 ligakamper bak seg for Halifax Town, Huddersfield og Middlesbrough. Alan Ball betalte 100.000 pund for ham i 1984 og han var en av Balls første signeringer som Pompey-manager.

“Bodyguard”

I omtalen av Kennedy sies det om han at han var som en “bodyguard” for de ti andre Pompey-spillerne på banen. Han var en tøffing som medspillerne elsket og motspillerne hatet.

Manager Alan Ball var skuffet da Pompey valgte å selge ham til Bradford for 250.000 pund midt i sesongen etter opprykket til toppdivisjonen. Salget skal også ha vært mot Kennedys eget ønske.

Hans siste kamp for Pompey var i 2-0-seieren borte mot Southamp***. Etter det vant bare Pompey to kamper resten av sesongen, og mange supportere har pekt på salget av Kennedy som årsaken til at klubben rykket ned med en gang.

Han spilte totalt 144 kamper for Pompey og 2 A-landskamper for Irland. I fjor ble han en del av Pompeys Hall of Fame (se video under).