2018-19: Plymouth Argyle – Portsmouth 1-1

Positive tegn trods nyt pointtab.

Fem kampe uden sejr eller to kampe uden nederlag? Uafhængigt af, hvilke briller man tager på så kunne vi lørdag aften konstatere, at selv om der var mange gode momenter at tage med så kostede pointtabet hos Plymouth ikke overraskende i tabellen, hvor især Barnsley og Luton bare bliver ved med at vinde om end Sunderland lige som os måtte nøjes med en remis (hos Oxford United).

Med en håndfuld spillere spærrede til tirsdag aftens pokalkamp mod QPR lå det i luften at det ville blive et anderledes og stærkere hold der stillede mod Plymouth, og sådan blev det også. Der var hele fem udskiftninger I Pompeys startopstilling i opgøret mellem de to flådebyer. De ’nye’ ansigter var Omar Bogle, Conan Curtis, Bryn Morris, Gareth Evans og Nathan Thompson. Viv Solomon-Otabor var for første gang udtaget til truppen, men mere end en plads på bænken blev det ikke til denne eftermiddag.

Første halvleg

Der var ikke mange opløftende momenter i kampens første 45 minutter, hvor der sandt at sige ikke skete alverden i de to straffesparksfelter. Viljen var synlig hos begge mandskaber, men ideerne manglede til for alvor at true modstanderen. En stærk vind grundet en manglende tribune på Home Park gjorde ikke tingene lettere på dagen, og meget havde inden pausen et skær af tilfældighed over sig. Der var skud fra distancen fra spillere på begge sider samt et par blokerede skud i feltet her og der, men det var mere eller mindre det i en reelt begivenhedsløs første halvleg.

Anden halvleg

Efter pausen kom der mere gang i sagerne, og vi fik endelig den øgede intensitet, der ofte har kendetegnet kampene mellem de to klubber. Omar Bogle var første spiller der kunne notere sig for en decideret chance, men hans hovedstød efter et indlæg fra Lee Brown sad lige i favnen på Plymouth-keeper Kyle Letheren. Også hjemmeholdet fik hurtigt vist tænder med et skud fra Fredie Ladapo, som gik lige over vores mål. I den anden ende af banen måtte Letheren frem med en god parade for at tippe et velplaceret skud fra Ronan Curtis væk fra målrammen. Elleve minutter inde i anden omgang lykkedes det så for Pompey at komme på måltavlen. Manden bag målet var Ben Close, som fra kanten af feltet sendte bolden i nettet efter at et hjørnespark fra Gareth Evans ikke blev clearet ordentligt. Føringen holdt desværre kun et lille kvarters tid. Kampens dommer vurderede, at Nathan Thompson begik frispark mod Yann Songo’o lige uden for vores straffesparksfelt – en noget hård dom. Den tog frisparkseksperten Graham Carey fuld fordel af og sendte utageligt bolden i mål bag en prisgivet MacGillivray. Kort efter kunne hjemmeholdet være kommet foran efter endnu en dødbold, men denne gang stod Ruben Lameiras bag forsøget, og hans frispark blev rettet af i muren og gik uden om mål. I kampens slutminutter forsøgte begge hold at fremtvinge en matchvindende scoring, men trods behjertede forsøg fra blandet andet Ronan Curtis lykkedes det ikke at score kampens tredje mål, og derved blev det ved pointdelingen.

Hvad kan vi lære af kampen?

Det er sandt at der i løbet af januar skete store udskiftninger i truppen. I tillæg har diverse skader gjort deres til en mager pointhøst i samme periode. Kigger vi på startelleveren mod Plymouth så kommer vi dog ikke udenom, at 9 af de 11 var kendte ansigter som også var at finde i truppen ved sæsonstarten. Alligevel ligner vi for tiden et hold som har svært ved at få spillet til at hænge sammen. Spørgsmålet er, hvorfor? Er der tale om et naturligt formdyk som de fleste hold kommer ud for i løbet af en sæson, eller stikker der mere bag? I løbet af kampen på Home Park var det tydeligt, at flere af spillerne kører på pumperne, blandt andet vore to fløje Lowe og Curtis, samt den tidligere nævnte Gareth Evans. Dette til trods så valgte Jackett, som ofte før, kun at benytte sig af en enkelt udskiftning, hvilket betød fornyet fuld spilletid til de tre spillere. Overstår vi den kommende EFL Trophy semifinale mod Bury med succes vil det totale antal kampe i sæsonen, inklusiv finalen på Wembley, nå op på 60 styks. Det er en belastning der vil noget, og alligevel ligger det i luften, at roteringen på holdet også fremover vil være minimal. Det er ganske enkelt Jacketts stil at fuldføre en sæson med en lille håndfuld sikre startere. Det var ikke anderledes hos Millwall og Wolves, hvor han – når ret kommer til ret – havde stor succes med dette. Det betyder dog ikke, at det også vil gå godt hos os, og derfor skal det blive interessant at se, om vi formår at komme i omdrejninger igen og udfordre førstepladsen i League One, eller pusten ganske enkelt er ved at gå af os.

Kommentarer fra manager Kenny Jackett

“We want to be winning games and feel a little bit hard done by after going ahead and then having chances to increase our lead. I felt the decision to award the free-kick was slightly harsh, although Carey’s hit a fantastic effort with his left foot. It was always going to be a tight match and it’s frustrating that we couldn’t get three points because we defended well and restricted Plymouth to few chances. We were able to get into some very threatening positions throughout and I thought our performance was encouraging. We got in behind them, got crosses in and got people into the box, while their keeper pulled off a couple of outstanding saves.”

“Now we want to produce more displays like that and get a few more of our lads up to speed because I thought Bryn Morris played well. He looks to be over his ankle injury and formed a good midfield partnership with Ben Close. He was unlucky not to get in and score the winner at the end. We’re looking forward to a run of five games in 15 days from next week, starting with a televised match at Southend.”

League One, Home Park, 9. januar 2019

Plymouth Argyle – Portsmouth 1-1 (0-0)

56. minut: 0-1 Ben Close

70. minut: 1-1 Graham Carey

Opstillingen (4-2-3-1): MacGillivray; Thompson, Burgess, Clarke, Brown; Morris, Close; Lowe, Evans (anfører), Curtis; Bogle (Hawkins ‘67)

På bænken: Bass, Solomon-Otabor, May, Walkes, Vaughan, Haunstrup og Hawkins

Advarsler: Thompson, Curtis og Evans

Tilskuere: 12.052 (heraf 1.180 medrejsende Pompey supportere)

Manager Kenny Jackett efter kampen:

 

Højdepunkter fra kampen: