Hentet nok en spiss

Tidenes yngste målscorer i Premier League klar for Pompey.


NYHETER: Forrige sesong hjalp han med å skyte Wigan opp fra League One til Championship. Nå kommer 30 år gamle James Vaughan på lån fra Wigan til Pompey ut sesongen.

– Det har gått fort de siste 24 timene, men jeg snakket med de guttene i Wigan som har spilt for Portsmouth. Alle snakket varmt om klubben. Jeg har også spilt her på Fratton Park og jeg kjenner til atmosfæren her. Klubben gjør det også veldig bra, og jeg ønsker å være en del av opprykkskampen her.

– Manageren fortalte meg hvordan han ønsker at laget skal spille og hvordan han ønsker å bruke meg. Det høres ut som en god match. Jeg fikk føle hvor deilig det er å rykke opp forrige sesong. Det er en følelse jeg ønsker å oppleve igjen. Dette er definitivt en klubb som hører hjemme høyere i divisjonssystemet, men alle her vet at vi er på vei tilbake dit nå, kommenterer Vaughan.

30-åringen er mest kjent for sine år i Everton. Her spilte han også for alle engelske landslag opp til og med U21. Da han var 16  år og 271 dager scoret han for Everton i en Premier League-kamp mot Crystal Palace. Med det ble han tidenes yngste målscorer i Premier League. En rekord som står den dag i dag.

– Det var en drøm som gikk i oppfyllelse for meg den dagen, og at jeg fortsatt har rekorden er noe jeg er veldig stolt av, smiler Vaughan i samtale med Pompeys offisielle webside.

 

Bosman-spiller til sommeren

Vaughan kom til Wigan for ett år siden. Han skrev da under på en 18 måneders kontrakt. Pompey overtar altså nå kontrakten hans de siste seks månedene. Det betyr at han er Bosman-spiller til sommeren, og tilgjengelig om Pompey skulle ønske å signere ham permanent da.

– James er en rutinert spiss som har gjort det veldig bra for flere klubber i mange år. Vi er svært glade for å ha ham her. Han bringer fysikk til angrepsrekka vår, og det er noe vi til tider har savnet, sier Pompey-manager Kenny Jackett til Pompeys offisielle webside. 

Vaughan har spilt for Everton, Norwich, Huddersfield, Birmingham, Bury, Sunderland og Wigan, i tillegg til låneopphold i ulike klubber.

James Vaughans tweet etter at han ble klar: