2018-19: Optakt Luton Town – Portsmouth

Topkamp mod formstærke The Hatters.


Nummer ét tager imod nummer to. Så kan det ikke blive større i League One når Luton Town byder velkommen til det absolutte topopgør i rækken. Førstepladsen overtog de i weekenden mens vi havde travlt i FA Cuppens 4. runde, om end aftenens værter dermed har spillet en kamp mere end os. Dette til trods så er det en kamp som det vil være skidt at tabe, da det ikke kan undgå at give The Hatters yderligere momentum.

Den omvendte kamp endte med en hjemmesejr på 1-0 på Fratton Park i sæsondebuten, men det var en heldig en af slagsen, hvor Luton i anden halvleg havde flere gode tilbud, blandt andet to forsøg på stængerne.

 

Lutons sæson indtil nu

Når vi betræder græstæppet på Kenilworth Road i aften er det et særdeles formstærkt hold som tager imod. Således er hjemmeholdet ubesejrede siden de tabte med 2-3 hos Barnsley den 13. oktober sidste år. Helt specifikt snakker vi om 16 kampe, hvoraf de 12 er vundet. Målscoren i denne periode lyder på 36-7. Dermed står også klart, at der venter sæsonens måske sværeste opgave indtil nu – ikke mindst set i lyset af, at vi selv virker lidt nede i en bølgedal.

Holdet mistede ellers manager Nathan Jones tidligere på måneden, men det har indtil videre ikke vist sig at have nogen negativ effekt. De to seneste kampe er vundet, henholdsvis 1-0 hos Southend og 4-0 mod Peterborough, der dog blev ramt af en tidlig udvisning i den pågældende kamp. Med tanke på formen har det også været let for den midlertidige manager, klublegenden Mick Harford, at træde til.

Kigger vi specifikt på statistikken på hjemmebane understreges opgavens størrelse af, at Luton efter 14 kampe stadig har sæsonens første nederlag til gode på eget græs. 11 ud af 14 kampe er vundet. Senest fik Barnsley et point med via en 0-0’er for en lille måneds tid siden. Tallene viser samtidig, at det især er efter pausen at Luton strammer grebet om modstanderen og sikrer sig pointene.

Det er især offensivt at Luton har vist klassen i denne sæson, og de 55 mål indtil nu er rækkens bedste. Samtidig har man dog også den næstbedste defensiv (efter Barnsley), hvilket viser, at det ikke er tilfældigt at klubben nu topper League One. Kort sagt, vi skal spille en virkelig god kamp for ikke at tage tomhændede hjem til sydkysten i aften.

 

Profiler hos hjemmeholdet

Topscorer på holdet er James Collins med 14 træffere, men også det tidligere West Ham talent Elliot Lee – søn af Rob Lee – er i stigende grad blevet mere stabil i sit spil og er oppe på 10 mål i denne sæson. Bagude sikrer duoen James Justin og Dan Potts den defensive stabilitet. Generelt er det en trup spækket med gode spillere, og uden tvivl en af rækkens stærkeste også på papiret. En af os velkendt spiller hos Luton er Sonny Bradley, som fik 33 kampe for os i 2013-14 sæsonen, og scorede to mål.

 

Lutons interim manager Mick Harford

Med 168 kampe for klubben og 69 mål er Harford en kendt figur i klubben og lidt af en legende. Som manager er det til gengæld aldrig blevet til mere end caretaker jobs hos Nottingham Forest og QPR, samt korte perioder som ansvarlig for førsteholdet hos Rotherham United og netop Luton Town. Forud for ansættelsen som midlertidig manager efter Nathan Jones var Harford talentspejder i klubben.

 

Sidste nyt fra The Hatters

Angriberen Danny Hylton må sidde over med den første af fire karantænedage men har været mindre iøjnefaldende i denne sæson end vanligt. Ude er også Glen Rea med en knæskade mens Harry Cornick og Elliot Lee begge meldes tvivlsomme. Især sidstnævnte vil blive savnet.

 

Situationen hos os

Det er stadig uvist, om nyankomne Omar Bogle når at blive clearet til at spille kampen. Jamal Lowe står til rådighed igen efter overstået karantæne i FA Cuppen men vi har stadig en lille håndfuld spillere ude med diverse skader, Det drejer sig om Luke McGee, Nathan Thompson og Oliver Hawkins.

 

Assistant manager Joe Gallens tanker om kampen

“We’ve been top for so long and I didn’t quite know what that meant because it’s where you are on May 4 that really counts. I think the people at this club understand that because of what happened here just a couple of years ago. There’s no pressure – we’re just excited. We get this one out the way, then we play Doncaster, then the replay. I like the fact that we’re all in this together and we’ll see where it ends up.”

”A lot of confidence was flying around the dressing room after the QPR game and we want to take that into these league fixtures. We’re very excited about the rest of the season and to still be involved in three competitions is very good going. The players, manager and supporters have all been fantastic and we’ve got big game after big game, which is what we’re all here for.”

“Luton have got a very good system that’s they’ve had for a long time now. They’ve been well coached and have got recruitment right. It’s a club on the up and they’re playing some nice football at the moment, but we’re in a decent position ourselves. We’ll have a big job on our hands because no team has gone there this season and come away with three points.”

Manager Kenny Jackett før aftenens kamp: