Trakk QPR på hjemmebane

Pompey skal møte QPR hjemme på Fratton Park i 4. runde av FA-cupen. Det blir uten Jamal Lowe på banen.

NYHETER: Etter å ha slått topplaget Norwich City på bortebane i 3. runde, blir det ny Championship-motstand på Pompey i 4. runde. QPR, ledet av den tidligere landslagstreneren til England – Steve McClaren, kommer til Fratton Park lørdag 26. januar.

Dette er faktisk første gang noensinne Pompey skal møte QPR i FA-cupen. QPR ligger i skrivende stund på 9. plass i Championship – fire poeng fra playoff. I 3. runde slo QPR ut serielederen i Championship, Leeds United.

 

Hjemmekamp etter borte de tre første rundene

Sist Pompey møtte QPR var i 2010/11-sesongen. Da møttes lagene til seriekamper i Championship. Liam Lawrence scoret Pompeys mål i Fratton Park-oppgjøret som endte 1-1. QPR vant Championship og rykket opp til Premier League den sesongen.

– Dette er vår første hjemmekamp i FA-cupen denne sesongen. Etter tre bortekamper, er det fint å få spille hjemme nå. QPR er et bra Championship-lag, og jeg håper det kan få fram det beste i oss. Vi er underdogs i dette oppgjøret, og det kan passe oss bra. Vi kan gå til denne kampen uten noe press på oss, kommenterer assistentmanager Joe Gallen til Pompeys offisielle webside.

Pompey skulle egentlig møtt Bristol Rovers på hjemmebane denne helgen, men den seriekampen er nå utsatt. Ny dato er ikke fastsatt.

 

Karantene på Lowe

Jamal Lowe er vår toppscorer og han har vært en av våre beste spillere denne sesongen. Mot QPR får han derimot ikke spille. Dette på grunn av at han fikk gult kort i 2. runde mot Rochdale og i 3. runde mot Norwich. Med to gule kort i FA-cupen, må en stå over neste runde.

Det Pompey reagerer på er at Pompey drar med seg kortene de fikk i 1. og 2. runde. Runder QPR ikke spilte. QPR har kun spilt 3. runde og det er naturligvis ingen av deres spillere som har fått kort i to FA-cupkamper denne sesongen. Det er kun lagene fra lavere divisjoner som kan få karantene i 4. runde på grunn av gule kort. Og det får altså Pompey på vår toppscorer.

– Vi konkurrerer ikke på like vilkår når reglene er som dette. Nå har vi Jamal Lowe ute med karantene, men vi kunne risikert å ha mange flere ute ettersom to ganger gult kort er alt som skal til for å få suspensjon. Det er det ingen Premier League- og Championship-lag som trenger å bekymre seg for. De har bare spilt én kamp før 4. runde.

– Vi har kontaktet FA og poengtert urettferdigheten i systemet. Vi mener at alle klubber burde fått strøket sine kort i 3. runde slik at alle klubbene starter 3. runde med samme utgangspunkt. FA ga uttrykk for at de forsto oss godt, men at de ikke kunne endre på reglene midt i en sesong. Det er jeg uenig i. Når noe helt klart er urimelig, bør en ordne opp i det så raskt som mulig. Jeg tror ikke det skjer, men det er viktig at vi poengterer dette og får fram vårt syn, kommenterer Pompeys daglige leder Mark Catlin til lokalavisa The News.

 

Trekningen av 4. runde

Swansea City v Gillingham
AFC Wimbledon v West Ham United
Shrewsbury Town or Stoke City v Wolverhampton Wanderers
Millwall v Everton
Brighton & Hove Albion v West Bromwich Albion
Bristol City v Bolton Wanderers
Accrington Stanley v Derby County or Southampton
Doncaster Rovers v Oldham Athletic
Chelsea v Sheffield Wednesday or Luton Town
Newcastle United or Blackburn Rovers v Watford
Middlesbrough v Newport County
Manchester City v Burnley
Barnet v Brentford
POMPEY v Queens Park Rangers
Arsenal v Manchester United
Crystal Palace v Tottenham Hotspur