2018-19: Opptakt Fleetwood Town – Portsmouth

Nå må Kenny Jacketts menn vise hva de er laget av.


Portsmouth fikk seg en real nesestyver borte mot Gillingham på Boxing Day og må slå tilbake på direkten hvis de skal beholde tabelltoppen i League One. Allerede lørdag kl 16 skandinavisk tid kan Pompey få revansje, men det blir ingen enkel oppgave mot et hjemmelag som kommer rett fra en oppløftende 3 – 0 seier over Doncaster. Fleetwood trenes av Joey Barton, kjent som et råskinn fra sin tid som spiller. Det kommer til å lukte svidd etter kampen på Highbury i Lancashire.

 

Litt om Fleetwood Town.

Fleetwood er en by med ca 25.000 innbyggere på vestkysten av Lancashire, ved utløpet av River Wyre. Byen har minst en ting den kan være stolt av, utover det som har med fotball å gjøre. I 1865 oppdaget farmasøyten James Lofthouse at blandingen av mentol og eucalyptus kunne ha en lindrende effekt på sår hals. Han klarte å ta disse stoffene over fra flytende form til en liten tablett som de lokale fiskerne kunne ta med seg på sjøen. Denne er idag kjent som Fishermans Friend.

Fotballaget har og sin historie selv om den ikke har tatt verden med storm på samme måte som halstabletten. Laget har sin beste ligaplassering fra 2016/17 – sesongen da de endte på 4. plass i League One. Det er en av de mindre klubbene i divisjonen, men har bitt godt fra seg og ligger i øyeblikket på 10. plass med 33 poeng. De har en særlig sterk hjemmestatistikk og har bare tapt to ganger på eget gress denne sesongen. Laget kalles gjerne for The Cod Army eller The Fishermen, av helt forståelige grunner.

 

Spillere å se opp for.

Paddy Madden er lagets toppscorer og står med 9 mål og 4 assist i ligaen så langt. Ched Evans følger like bak med 8 mål og 4 assist. Laget er også rimelig gjerrige bakover, og slipper inn ganske nøyaktig et mål i snitt pr kamp. Alex Cairns er en god keeper, som holder vår tidligere sisteskanse Paul Jones, på benken. Craig Morgan, med 23 landskamper for Wales, kom til klubben i sommer og har fått kapteinsbindet.

 

Situasjonen hos oss.

Nathan Thompson sin skade ser desverre ut til å være alvorlig og han er uaktuell i noen uker fremover. Reservekeeper Luke McGee er også skadet, men ellers er alle spillerne tilgjengelige.

 

Tidligere oppgjør.

Lagene har kun møtt hverandre 5 ganger tidligere. 3 av dem har endt med Pompeyseier, mens Fleetwood har vunnet to ganger. Disse to lagene har altså til gode å spille uavgjort. Portsmouth vant det første oppgjøret denne sesongen 1 – 0, etter scoring av Oliver Hawkins.

Fleetwood har følgende resultatrekke på sine siste 5 kamper: W-L-W-L-W. Pompeyfansen håper nok at denne rekken fortsetter, for da blir det sesongens tredje hjemmetap for The Cod Army på lørdag.

 

Fleetwood manager Joey Barton om kampen:

“The key for us is finding that level of consistency. This season in League One I don’t see there being a standout team that is going to run away with it. I know Portsmouth are top, but they lost on Boxing Day at Gillingham.

“We are a team that is building and I will not get too carried away – one result is not something to build a season on. We have got to make sure we turn up and are at it for a tough fixture against a table topping side [Portsmouth]”.

“It is another good test for us, one that we have to be on our mettle to deal with, but if we get that consistency, we will quickly start to move up the table.”

 

Portsmouth manager Kenny Jackett:

“The game can’t come quick enough for all of us now because we were disappointed to lose at Gillingham.

“Whenever that happens, it’s always very pleasing to have another match coming along straight away.

“They’re all big matches and difficult tests – we understand that and don’t underestimate any opposition.