2018-19: Gillingham – Portsmouth 2-0

“Deja vu” for Portsmouth.


AV: Thorgeir Benjaminsen

Alt lå til rette for at Portsmouth skulle reise til Kent for å ta hevn på Gillingham etter at de beseiret Pompey på eget gress tidligere i sesongen.

En seier som brøt en lang rekke av ubeseirede kamper for Portsmouth. Et bortelag fulle av selvtillit etter å ha valset over Sunderland i forrige kamp, og itillegg til den naturlige selvtilliten som kommer av å være serieleder skulle være nok til å ta hevn på et Gillingham langt nede på tabellen.

Men “Boxing-day”, som andre juledag kalles i England, er kjent for å by på overraskende resultater, og at hjemmelag gir det lille ekstra når de får storfint besøk.

Kampen

Portsmouth stilte uforandret fra oppgjøret mot Sunderland, i håp om at samme ellever ville gi samme poengfangst.

Kenny Jackett kunne på pressekonferansen fortelle at han besatt en nærmest skadefri tropp, hvor kun reservekeeper Luke McGee var ute med skade.

Oppgjøret ble stort sett dominert av Portsmouth, men dårlig uttelling foran mål viste å straffe seg. En sen scoring i hver av omgangene gjorde jobben for et Gillingham i desperat jakt på poeng. En kamp man følte at Portsmouth hadde vunnet på en annen dag, da man så mange sjanser som normalt ville blitt mål bli sløst vekk, reddet av gode blokkeringer og oppofrende forsvarsspill og gode prestasjoner av hjemmelagets keeper.

I andre omgangen jaget gjestene utligning, og utover i omgangen ble man mer desperate å kastet frem flere i angrep. Kvarteret før slutt måtte Nathan Thompson gi seg og ble hjulpet av banen. Et solid slag for gjestene, og det hjalp ikke at man i tillegg hadde gjort alle tre byttene og dermed måtte avslutte kampen med en mann mindre.

Vi får krysse fingrene for at Thompson er raskt tilbake.

Jackett etter kampen

“There were three corners for us in the first 10 minutes and a couple of wide free-kicks not long after that. But it always a blue-shirted player that got there and then in the second half, when we were trying to get back into it, there were numerous crossing opportunities.

Gillingham again looked better in their box, though, and we just couldn’t find a way through to get a shot away. It was an excellent header from Parker for them, while we couldn’t find one at the other end, which was frustrating.

There haven’t been many games this season where we haven’t been able to score, but our opponents defended their area excellently. It was a similar pattern whatever combinations we used. We were probing in and around their box, although didn’t do enough with the ball.”

Om Thompsons skade: “It does look like he’ll now be out for us. He’s been a good player, but injuries happen during a season and your squad have to adapt.”

 

Kampfakta

League One, Priestfield Stadium, 26. desember 2018

Gillingham – Portsmouth 2-0 (1-0)

45 min 1-0 Josh Parker

90+1 min 2-0 Callum Reilly (straffe)

Pompey (4-2-3-1): MacGillivray; N.Thompson, Whatmough, Clarke, Brown; Naylor, B.Thompson; Lowe (Green 69), Evans (c), Curtis (Wheeler 69); Hawkins (Pitman 59)

Gult kort: Jack Whatmough

Tilskuere: 6.940 (1,637 Pompey fans)

Nathan Thompson måtte ut med skade.

Matt Clarke fortviler ved kampslutt.