Mike Barnard er død

Tidligere Pompey-spiller Mike Barnard er død, 85 år gammel.


TIDLIGERE SPILLERE: Mike Barnard ble født i Portsmouth og han utmerket seg tidlig som et allsidig idrettstalent. I tillegg til at han etter hvert spilte 123 kamper (26 mål) for Pompeys førstelag, spilte han også cricket for Hampshire.

Han gjorde sin Pompey-debut i desember 1953. Pompey spilte da 1-1 hjemme mot Tottenham i øverste divisjon (som het 1. divisjon den gangen). Han var delaktig i at Pompey endte på 3. plass i toppdivisjonen den sesongen.

Barnard huskes av mange best for sin prestasjon i en 5-4-seier over Arsenal på Fratton Park. Han scoret da ett av Pompeys mål og spilte en meget god kamp.

 

Cricket, Chelmsford, treneroppdrag og radiokommentator

Selv som aktiv Pompey-spiller, var han også aktiv på høyt nivå i cricket. Han spilte da cricket for Hampshire på sommeren mellom fotballsesongene. I 1959 forlot han Pompey for å satse på cricket – bare 25 år gammel. To år senere vant han County Championship med Hampshire. Han spilte også noe fotball senere. Da for ikkeliga-laget Chelmsford.

Senere jobbet han også som fotballtrener og var radiokommentator på BBC Radio Solent. Han sto også bak organiseringen av mange treff for tidligere Pompey- og Hampshire-spillere.

Her er The News sitt minneord om Barnard