To nye akademigutter fikk sin debut

Matt Casey og Freddie Read fikk begge sin førstelagsdebut i Checkatrade Trophy-kampen mot Arsenal U21.


NYHETER: Tidligere denne sesongen har både høyreback Haji Mnoga og spissen Bradley Lethbridge fått sine førstelagsdebuter i hver sin Chackatrade Trophy-kamp. Mot Arsenal U21 forrige uke, fikk ytterligere to unggutter debutere – og begge spilte fra start.

Høyreiste Matt Casey (bildet over) spilte fra start i midtforsvaret sammen med Christian Burgess, og Casey spilte en meget god kamp. Den 203 centimeter høye 19-åringen vant mange dueller og spilte veldig solid. Det snakkes allerede om at han er en som bør få mer spilletid på høyere nivå enn han har hatt denne sesongen. Casey har foruten denne nevnte cupkampen mot Arsenal U21 spilt på utlån til Gosport Borough i høst.

I tillegg til Casey, fikk midtbanespiller Freddie Read sjansen fra start. Caseys debut har vi ventet på, og den var ikke uventet. Read har ikke stjålet mange overskrifter, men Kenny Jackett liker det han ser i den 18 år gamle midtbanemannen. Read klarte seg greit, men ble byttet ut i det 58. minutt.

Det var også flere andre akademispillere på benken, men de kom ikke inn i denne kampen. Det blir derimot nye muligheter når vi møter Southend på bortebane i neste runde av Checkatrade Trophy i januar.

Under bilde av Freddie Read i aksjon mot Arsenal