2018-19: Portsmouth – Southend United 2-0

Ingen slinger i valsen.

Pompey tillod ingen blottelser i hjemmekampen mod Southend United, der måtte indkassere endnu et nederlag mod en af rækkens topklubber. Dermed nåede vi op på de otte sejre på stribe og en tangering af 2002-03 rekorden. Vigtigst af alt er dog, at vi fortsætter med at vise den stabilitet, som kendetegner et tophold. Det er lige nu forskellen på os og forfølgerne, om end det skal siges, at Sunderland med deres afbrudte kamp hos Accrington nu har spillet to kampe færre. Til gengæld smed Peterborough to points, og Barnsley endda tre. Det betyder at det lige pludselig er Luton Town, der er 2’er i League One. Vi har en afstand til dem på seks points og den kommende tirsdags kamp mod Charlton i baghånden.

Det var herfra ventet, at det Rochdale startelleveren som vi ville få at se mod The Shrimpers, men der var alligevel en enkelt ændring, som dog ikke var så overraskende endda. Tom Naylor var nemlig klar nok til at gå direkte ind på holdet på bekostning af Ben Close.

Første halvleg

Udeholdet var pænt med fra start og kom via Simon Cox og Harry Bunn frem til to tidlige om end halve chancer, men herefter satte Pompey sig tungt på kampen og dominerede resten af de første 45 minutter med flere store chancer til følge. Omstændighederne var ellers ikke optimale med en hård vind samt regn der piskede hen over banen. Det tog Ronan Curtis ikke stor notits af, og efter lidt ping-pong spil med Oliver Hawkins fik han fyret et hårdt skud af mål, men det ramte desværre en forsvarsspiller, blev rettet af og landede i armene på Southend-keeper Mark Oxley.

Efter elleve minutters spil gik den ikke længere for Southend, men noget uheldigt var det en af deres egne spillere der havde sidste fod på bolden ved 1-0 målet til os. Det var Michael Turner, der fra kort afstand ikke nåede at reagere før et hårdt indlæg fra Ronan Curtis ramte ham på det ene ben og strøg i nettet. Kort efter burde Matt Clarke have øget til 2-0, men i en ellers god position tæt under mål gik hans hovedstød over i stedet. 2-0 blev det dog alligevel et par minutter senere da Jamal Lowe fik hovedet på et indlæg fra Curtis, og bolden gik i mål via den fjerne opstander. Herefter fjernede hjemmeholdet foden en smule fra speederen og der blev længere imellem højdepunkterne. Lige før pausen appellerede vi for straffespark da en aflevering fra Lowe ramte Luke Hyam på armen, men kampens dommer mente at det var uforsætligt, og undlod at fløjte i den situation. Derved blev det ved tomålsføringen ved pausen efter næsten total Pompey dominans.

Anden halvleg

Også efter pausen var tempoet forholdsvis moderat og mindede i høj grad om cruise control og økonomisering af kræfterne med henblik på det program der venter i denne måned. Gæsterne gjorde ikke megen væsen af sig, og dermed foregik stort set alt på deres banehalvdel. Ronan Curtis var første mand til at notere sig for en chance i anden halvleg da han sendte endnu et skud af mod Southend-målet, men keeper Oxley fik fint pareret det ellers hårde skud. Midtvejs i halvlegen kom gæsterne lidt bedre med i kampen men uden reelt at skabe noget. Dermed blev det også relativt tamme sidste 45 minutter. En enkelt gang kort før tid nåede The Shrimpers at vise, at de ikke var blevet hjemme i Essex, da et skud fra Stephen McLaughlin blev rettet af og kun lige strøg forbi den ene stolpe med en prisgivet MacGillivray som vidne. Sidste aktion stod Ben Thompson for, men hans frispark sad lige i næverne på Oxley, der fik bokset bolden væk. Kort efter lød der et jubelbrøl fra tilskuerne da kampen blev fløjtet af og endnu tre vigtige points blev sikret. De kommer utvivlsomt igen på tirsdag.