Ukjent debutant

Hørt om Bradley Lethbridge før? Du var neppe den eneste som ikke dro kjensel på Pompeys spiss i Checkatrade Trophy-kampen tirsdag.

NYHETER: Akademispissen Bradley Letbridge har ikke vært i nærheten av førstelagsspill før han tirsdag fikk spille fra start mot Tottenhams unggutter i 3-2-seieren i Checkatrade Trophy.

Han er født 22. oktober 2000 og skrev faktisk under for Pompey som tiåring. Han var den gang midtbanespiller og etter ett år ble han frigitt. Han kom derimot tilbake i 2014. Da var spiss hans posisjon og han fikk i 2017 lærlingkontrakt med Pompey. I desember samme år fikk han være en del av kamptroppen da vi møtte Northampton i Checkatrade Trophy, men han var ikke aktuell for noe innhopp.

Ni mål på 17 kamper i høst

Han har derimot vist seg som en sterk og målfarlig spiss for akademiet i 2017/18-sesongen og i høst har han vært på lån til Bognor Regis Town. Han scoret også to mål for akademiet da de vant 5-2 mot Bristol Rovers i FA Youth Cup 1. runde. Der har han gjort sine saker bra. Så bra at Kenny Jackett og Pompeys trenerteam ønsket å bruke ham fra start mot Tottenham denne uka. 18-åringen fra Gosport har scoret ni mål på 17 kamper for Bognor Regis Town i høst.

Han spilte 65 minutter, før han ble erstattet av Ollie Hawkins, og rapportene sier at han viste lovende takter. Vi gratulerer unge Lethbridge med debuten og håper å se mye mer til ham i årene som kommer.

– Det sto egentlig mellom Bradley og Dan (Smith), men ettersom Dan har vært ute med skade en periode nylig valgte vi Bradley. Han er en sterk spiller. Han er veldig fysisk, men ettersom han fortsatt er veldig ung må han lære seg å bruke kroppen riktig.

– Det er hans viktigste utviklingsmål nå, for når han mestrer den delen og kan holde på ballen på topp, i tillegg til å komme seg inn i boksen og være klar for å heade innlegg på mål, vil han bli en skikkelig håndfull for forsvarsspillere, kommenterer Pompeys assistentmanager Joe Gallen til The News.