2018-19: Crawley – Portsmouth 0-1 (EFL Trophy)

Donohues debutmål sendte os videre.

Med kampens eneste mål sendte Dion Donohue os i en udramatisk kamp videre til knock-out fasen af EFL Trophy. Den resterende kamp mod Tottenhams U-21 trup får dermed kun betydning i forhold til, hvem der vinder gruppen. Det står til gengæld nu kun mellem os og Spurs talenterne efter at sidstnævnte samtidig med vores sejr hos Crawley slog Gillingham med 4-0.

Forud for opgøret var der lagt op til ændringer i startelleveren, og det holdt stik må man sige. Således var der hele ni udskiftninger I forhold til 0-2 nederlaget mod Gillingham. Ben Close og anfører Gareth Evans var de to eneste gengangere fra lørdagens kamp, til gengæld fik vi hele to debutanter at se denne forholdsvis milde aften i West Sussex. Den ene, Louis Dennis, var der lagt op til, men den anden var lidt af en overraskelse. Manager Jackett valgte nemlig at stille med den blot 16-årige højre back Haji Mnoga fra start, og det gjorde den unge akademitalent til klubbens næst yngste debutant siden 1945. På bænken sad ligeledes en ung spiller fra akademiet, Freddie Read, men der blev ikke debut til ham denne aften. Hullet efter alle skaderne på venstre fløj blev udfyldt af Dion Donohue, der altså kronede sæsondebuten med sit debutmål for klubben.

Også i denne kamp fastholdt Jackett sit 4-2-3-1 system med Joe Mason som den enlige spydspids. I anden halvleg ændrede manageren dog opstillingen så vi kun spillede med tre bagude: Burgess, Clarke og Naylor, med Walkes og Haunstrup længere fremme på banen.

 

1. halvleg

Begge mandskaber tog et stykke tid om at komme op i omdrejninger, og generelt blev kampen spillet i, hvad der må siges at være et moderat tempo. Med mange udskiftninger på begge hold manglede automatismerne og den indbyrdes spilforståelse, og det kom altså til at sætte sit præg på opgøret. De helt store chancer forblev en mangelvare men både Tarryn Allarakhia og David Sesay testede McGee i vores mål uden dog at sætte keeperen på de helt store prøver. Pompey skulle helt hen til kort før pausen før den første virkelig store mulighed dukkede op, men den blev så også udnyttet til fulde. Dion Donohue modtog en aflevering fra Joe Mason, skar ind i banen fra venstre side og fyrede et missil af et skud af, som strøg direkte i mål uden chance for værternes målmand Yusuf Mersin. Det blev samtidig første halvlegs sidste nævneværdige situation.

 

2. halvleg

Efter pausen skiftede Jackett anfører Evans ud med Clarke og rokerede om på holdet så de to modstandere nu begge spillede med tre i forsvaret. Kort inden i halvlegen burde hjemmeholdet have udlignet men i en ellers fri position formåede Crawley-angriberen Brian Galach at sende bolden forbi Pompeys mål. I den anden ende af banen forsøgte Ben Close sig fra distancen, men skuddet gik lige over værternes målramme. I det hele taget øgedes tempoet i kampen en smule efter pausen, hvilket både øgede antallet af chancer og kampen underholdningsværdi som sådan. En kort men kaotisk situation i vores felt endte med at bolden trillede forbi den ene stolpe og ud mens Close noterede sig for endnu et skud mod Yusuf Mersin, der dog ikke voldte den tyrkisk fødte keeper nogen problemer. Allarakhias skud fra 25 meters afstand strøg lige forbi vores mål og på dette tidspunkt satte hjemmeholdet virkelig alt ind på at få fremtvunget udligningen. Ved kampens slutning fik vi så en stor chance for at øge føringen da Mark Randall spændte ben for Anton Walkes i Crawleys straffesparksfelt, men Joe Mason misbrugte chancen fra 11-meter pletten og sendte bolden endda et stykke over mål. I sidste ende kom det dog ikke til at koste, og Pompey kunne køre resultatet hjem, og dermed det videre avancement fra gruppen.

 

Kommentarer fra manager Kenny Jackett

“I’m pleased to be through with one group game at home to Spurs still to play. It was a much-changed side for both teams – we only kept two starters from Saturday and they had one. But we wanted to bounce back after a disappointing loss and get back to winning ways ahead of a big game at Wimbledon.”

“It was a quality goal from Dion – he ran well down the line, stepped inside and finished it excellently with his right foot. I was really pleased for him because it’s been a frustrating time. We all know from last season that he has a lot of quality and left-footers are like gold dust. We’re pleased to have him back and felt that an hour was about right on this particular occasion. It gives him something to build on.”

“Haji did okay and has shown a lot of promise, but he needs to keep his feet on the floor and continue to work hard. It’s just been a taste of it for him – that’s all. He hasn’t got anywhere yet and it’s the start of a long journey for him in terms of establishing himself as a Pompey player. Louis worked really hard and showed some good touches – it’s just a shame we couldn’t get the ball to him more often in and around the box.”

 

EFL Trophy, Broadfield Stadium, 9. oktober 2018

Crawley Town – Portsmouth 0-1 (0-1)

37. minut: 0-1 Dion Donohue

Opstillingen (4-2-3-1): McGee; Mnoga (Naylor ’65), Walkes, Burgess, Haunstrup; Close, Rose; Evans (anfører) (Clarke ’46), Dennis, Donohue (B. Thompson ’64); Mason

På bænken: MacGillivray, Read, Pitman, Hawkins, Naylor, Clarke og B. Thompson

Advarsel: Ingen

Udvisning: Ingen

Tilskuere: 1.268 (heraf 484 medrejsende Pompey supportere)

Under følger videoer og flere bilder fra kampen:

Danny Rose med kapteinsbindet.

Ben Close.

Haji Mnoga fikk sin debut på høyrebacken.

Matt Clarke