2018-19: Portsmouth – Gillingham 0-2

Ikke lenger ubeseiret.

Af: Thorgeir Benjaminsen Det var en skuffende forestilling vi fikk se lørdag ettermiddag da Gillingham stakk av med alle tre poengene etter to nettkjenninger før pause. Dermed stoppet den ubeseirede rekken til hjemmelaget på elleve kamper, noe som for all del ikke må glemmes etter dette sure tapet. En imponerende rekke kamper som har ført oss til tabelltopp, og til tross for tap denne runden beholdes ledelsen da andre resultater gikk i vår favør.

Dog som snakket om på forhånd er det skuffende at vi sliter tilsynelatende mot svakere lag på hjemmebane, og vi må tilbake til 1. september for å finne sist vi gikk seirende av Fratton Park. Om dette er en trend eller bare ren tilfeldighet vites ikke, men det er likevel å håpe at Kenny Jackett klarer å adressere dette problemet over til spillerne og at de sammen finner løsningen på dette.

 

Kampen

Portsmouth startet med uforandret lag for tredje kamp på rad. Spilleforholdene var utfordrende for begge lag da det var mye vind og regn i luften, og ballen levde sitt eget liv på høye pasninger. Gjestene startet best, og virket mer sultne enn hjemmelaget. En første omgang uten de helt store sjansene, men likevel var det en følelse av at det var gjestene som kunne gjøre mål i denne kampen. Og mål ble det, da Tom Eaves møtte et innlegg i feltet, tok den på hel volley og hamret den i nettaket. En vakker scoring, og et bevis på at gjestenes toppscorer kan straffe deg selv på spektakulært vis.

Kampen fortsatte som før scoringen, og hjemmelaget maktet ikke å svare. En del nesten-sjanser som kunne blitt farligere om hjemmelaget hadde hatt mer presisjon i pasningspillet, men under vanskelige forhold virket gjestene å ha taklet dette best. Og like før pause skulle de gjøre sitt andre, da en corner havnet i feltet og fant en umarkert Alex Lacey som enkelt kunne øke ledelsen. Dermed sto det 0-2 til pause.

Kenny Jackett kan umulig ha vært fornøyd med det han så i første omgang, og gjorde følgelig to bytter til andre omgang. Ut gikk Gareth Evans og Ben Close, og ble erstattet av David Wheeler og Ben Thompson. Det var mer futt i hjemmelaget nå, og de så ut til å ha fått en real pep-talk i pausen. Flere gode muligheter ble stoppet av gode skuddblokkeringer, og man kunne høre hjemmefansen ildne opp av entusiasme for iveren spillerne viste for å slå tilbake.

Hjemmelaget fortsatte å presse på, men det manglet litt i siste del av spillet, samt et godt og kompakt Gillingham-forsvar som nektet oss de helt store sjansene. Kenny Jackett gjorde sitt siste bytte kvarteret før full tid, da han tok av forsvarsspiller Nathan Thompson for angriper Olli Hawkins i et desperat forsøk på redusering. Men det ville seg ikke, og “The Gills” red av stormen både vi og vår herre skapte og holdt ut og kunne dermed ta med seg tre viktige poeng hjem til Kent.

 

Kenny Jackett etter kampen:

“Gillingham did a very good job on us defensively in both halves and weren’t constructive enough. We had the lion’s share of possession, but didn’t do enough with it and couldn’t work their goalkeeper, despite getting into good positions.

Lee Brown and Ronan Curtis got in behind the left side of their defence, but we weren’t able to get the final ball right and when it went across the box, we weren’t the ones on the end of it.

The two centre-backs for them – Ehmer and Zakuani – were, like last season, excellent. They blocked everything in their 18-yard box.There were a lot of corners and we couldn’t get our head on anything, even though there was nothing wrong with the service.

“The first goal was an amazing strike, but he had a touch first and you have to get to it after that. You could see it coming. I was disappointed equally with both goals and it’s a mental thing. We switched off because we hadn’t been fluent enough at the other end.

“There’s no point sweeping this under the table. We have to learn from it because we didn’t do enough with the ball and were negated.”

 

Om David Wheeler som haltet av etter å ha blitt felt i Gillinghams boks:

“Hopefully his ankle isn’t too bad. Whether it was a penalty or not is irrelevant now because nothing was given. I was pleased with his impact. He’s waited for his chance and did well when he came on, as did Ben Thompson.”

 

League One, Fratton Park, 06/10-2018

Portsmouth – Gillingham 0-2 (0-2)

26 min 0-1 Tom Eaves

45 min 0-2 Alex Lacey

Pompey (4-2-3-1): MacGillivray; N.Thompson (Hawkins 74), Whatmough, Clarke, Brown; Naylor, Close (B.Thompson 46); Lowe, Evans (Wheeler 46), Curtis; Pitman (c)

Ubenyttede reserver: McGee, Walkes, Burgess, Mason

Tilskuere: 18.158 (542 bortesupportere)

Under følger videoer og flere bilder fra kampen: