Mark Kelly

Mark Kelly

Fødselsdato: 20. april 1967

Fødested: Basingstoke, England

Høyde: 1,75 m

Karriere som spiller:

Posisjon på banen: Ving

Klubber: Portsmouth (1987-1992), Sligo Rovers (1996-97), Farborough Town (1997-98) og Finn Harps (2000-01)

Landslagskarriere: 4 A-landskamper for Irland i tillegg til flere landskamper for forskjellige ungdomslandslag.

 

Trenerkarriere i Portsmouth:

Var såkalt “Head of Youth Development” fram til han trakk seg høsten 2009. Han var da ifølge rapportene misfornøyd med tingenes tilstand i klubben. Blant annet ble en rekke trenere sparket.

Ble i juni 2014 ansatt som akademimanager. Den jobben ble da ledig ettersom Andy Awford – hans forgjenger som akademimanager – hadde fått jobben som førstelagsmanager i klubben på permanent basis.

Sommeren 2020 gikk han fra å være akademimanager til såkalt  Player Development Manager. Han skal da ha hovedansvaret for å følge opp spillerne i aldersgruppen under 23 år.

 

Trivia:

– Som 18-åring ble unge Mark Kelly omtalt av sin manager i Portsmouth – Alan Ball – som den nye George Best. Det klarte han selvsagt ikke å leve opp til. Hovedårsaken til at karrieren ikke ble som Kelly, Ball og alle andre håpet på var at han var veldig skadeforfulgt.

– Han debuterte borte mot Manchester United i mai 1988, men på grunn av mye skader ble han aldri etabelert på førstelaget.

– I 1991 fikk han en alvorlig kneskade som førte til at han året etterpå måtte legge opp. Han prøvde seg med et prøvespill i Tottenham i 1992, uten å lykkes. Etter det spilte han kun noen få kamper for småklubber utenfor ligasystemet.

– 49 kamper (2 mål) for Popmpey totalt.

– Selv om han ble født i Basingstoke i England, kvalifiserte han for å spille for Irland på grunn av sine foreldre. Han spilte noen få landskamper under legendariske Jack Charlton.

– Kelly var ekspertkommentator for BBC Radio Solent på Pompeys kamper i 2011/12-sesongen.