2018-19: Moneyfields FC – Portsmouth XI 0-3 (træningskamp)

Dan Smith strålede med et hattrick.

Også sommerens tredje testkamp endte med en sejr da et væsentlig forynget Pompey-mandskab efter lidt startproblemer hev en sikker sejr i land mod amatørerne fra Moneyfields FC. Som forudset var der tale om klubbens U-18 hold, der denne tirsdag aften stillede op på den lille bane i forstanden Baffins, og dét uden en eneste spiller fra førsteholdet.

Første halvleg var en temmelig lige affære med et fåtal af chancer. En stor en af slagsen tilfaldt dog hjemmeholdet, da de fik tilkendt et straffespark. Det snuppede vores unge keeper Lewis Boughton dog på fin vis. I den anden ende af banen opstod kort efter en situation, hvor Pompey gerne ville have haft tilkendt muligheden fra 11-meter pletten, men dommeren var af anden mening. Dermed forblev det målløst ved pausen.

Kort inden i anden halvleg fik vi så det straffespark som blev os nægtet før pausen da der blev dømt for hånd på bolden i hjemmeholdets felt. Det eksekverede Dan Smith til en 1-0 føring på et skud som Moneyfields-keeperen fik hånden på, men alligevel strøg ind i det ene målhjørne. Smith var en af de to unge som for nylig underskrev en kontrakt som professionel, og det fejrede han ved også at score kampens andet mål efter at være blevet spillet fri inde foran. Dan Smith var på dagen blevet rykket op fra midtbanen som decideret angriber og virkede især efter pausen som en meget livlig og konstant trussel. Han er utvivlsomt en spiller som der skal holdes et godt øje med, hvilket understregedes af, at det til sidst lykkedes ham at fuldbyrde sit hattrick. Igen blev han spillet fri inde i feltet, og igen udplacerede han hjemmeholdets målmand med stor sikkerhed. Dermed blev Dan Smith uden diskussion kampens spiller, og man forstår, hvorfor klubben ser ham som en af de næste kandidater til at komme i spil til førsteholdet.