2018-19: Hawks – Portsmouth 1-2 (treningskamp)

Tafatt forestilling, men Conor Chaplin avgjorde igjen.

Af: Pål Alexander Lea

Portsmouth vant den årlige treningskampen mot Havant & Waterlooville takket være nok en scoring av Conor Chaplin kort tid før slutt. Kampen ble fremskyndet slik at publikum skulle rekke England sin kvartfinale mot Sverige i fotball-.VM. Man kan mistenke at enkelte Pompey-spillere også hadde VM i tankene, for kampen ble en relativt kjedelig affære, og det var ikke den kvalitetsforskjellen på lagene som man burde kunne forvente.

Kenny Jackett byttet hele sitt mannskap i pausen, slik han gjorde mot Cork. Etter kampen var han lite fornøyd, og aller minst med den elleveren som spilte første omgang. Det bør altså være mulig for andre å spille seg inn på laget før alvoret begynner mot Luton 4. august.

1. omgang

Kampen ble spilt i strålende solskinn på Westleigh Park. Det var varmt, og dette kan ha hatt innvirkning på spillet for det var lite som skjedde den første halvtimen. Tom Naylor hadde riktignok et skudd utenfor mål etter 8 min, og litt senere kombinerte Brett Pitman fint med Ronan Curtis. Hawksforsvaret fikk blokkert skuddet fra nykommeren fra Irland.

I det 30. minutt tok hjemmelaget ledelsen. Assistentdommeren mente at Matt Clarke hadde stoppet Nick Kabamba på ulovlig vis inne i feltet. VAR–systemet er ikke tatt i bruk på Westleigh Park enda, så dommeren ga straffe til The Hawks. Den tok Alfie Pavey godt vare på. Keeper MacGillivray ble sendt feil vei og dermed 1-0.

Det skulle ikke ta lang tid før Pompey fikk utlignet. Nathan Thompson var på rett plass og fikk satt inn utligningen i det 34. minutt. Like etterpå trodde Brett Pitman at han hadde gitt bortelaget ledelsen, men assistentdommeren hadde vinket for offside.

Like før pause hadde Jamal Lowe en god sjanse etter en pasning fra en annen nykommer, Lee Brown. Avslutningen hans traff imidlertid hodet til Paul Robinson, Pompeys assistenttrener, og dermed ebbet omgangen ut med 1-1.

2. omgang

Kenny Jackett byttet nok en gang hele mannskapet i pausen, og Jack Whatmough fikk overta kapteinsbindet. I det 54. minutt fikk Oliver Hawkins en gyllen mulighet, men Hawks gode keeper Ryan Young reddet headingen fra Pompeys nr 9. Like etterpå byttet også hjemmelaget hele mannskapet sitt, og dermed fikk nok «andrelaget» til Pompey litt mer rom å utfolde seg i.

Ben Close og Conor Chaplin hadde hver sin sjanse før Jack Whatmough fikk en stor mulighet etter pasning fra Ben Close, men mannen med kapteinsbindet demonstrerte at han hører hjemme i forsvaret. Luke McGee måtte også i aksjon ved en anledning da Alfie Rutherford fikk en fin mulighet i det 68. minutt.

Etter dette handlet det meste om Pompey. Adam May og Conor Chaplin hadde hver sin gode mulighet før sistnevnte fikk avgjøre kampen i det 84. minutt med et godt skudd fra hjørnet av 16-meteren.

Hva kan vi ta med oss?

Kampen var nok en liten nedtur for manager Jackett, som nok helst hadde sett at laget hans i første omgang hadde kjørt over Havant & Waterlooville. I stedet var det andrelaget, med Conor Chaplin i spissen, som avgjorde kampen. Det er nokså stor interesse rundt Pompeys superreserve og Coventry har nylig lagt inn et bud som er blitt nokså kontant avvist av klubben. Unggutten er nok en gang den som leverer best, i hvert fall i treningskampenene, så det blir vanskelig for Portsmouth å holde på ham hvis han ikke får mer spilletid.

Men Pompey vant kampen, alle nådde kvartfinalen,  og de fleste jublet nok mer for England enn for Portsmouth denne lørdagen.

Pompey-manager Kenny Jackett:

Manager Kenny Jackett la ikke skjul på at han var skuffet over innsatsen særlig i 1. omgang:

«The first half team lacked some enthusiasm. That’s a basic requirement and there can be no excuses for it, so we must do better and show more.

We started poorly and didn’t really recover. I was disappointed at the break and felt they could have done a lot more. If it was a training session, I’d probably get them back in the afternoon because I was disappointed with the attitude. The second half side did well and there were some good performances, while it was pleasing to get the win.»

Kenny Jackett om situasjonen og interessen rundt Conor Chaplin:

«There have been inquiries, but nowhere near the level that would tempt us. I’m looking to build a squad to do better and am not trying to weaken it. If any bid comes in for one of our senior players then it would have to be very high and there hasn’t been anything I would consider.»

Træningskamp, West Leigh Park, 7 .juli 2018

Havant & Waterlooville (Hawks) – Portsmouth 1-2 (1-1)

30. min. 1-0 Pavey (str.)

34. min. 1-1 Nathan Thompson

84. min. 1-2 Conor Chaplin

Pompey (4-2-3-1): MacGillivray (McGee 46); Thompson (Smith 46), Burgess (Casey 46), Clarke (Whatmough 46), Brown (Haunstrup 46); Naylor (Read 46), Rose (May 46); Evans (Close 46), Lowe (Dennis 46), Curtis (Chaplin 46); Pitman (c) (Hawkins 46)

Tilskuere: 1.608