2017-18: Walsall – Portsmouth 0-1

Evans sørgede for tre på stribe.

Af: Jean Robert Tankred

Tre sejre i rad, og alle uden at lukke mål ind. Så er formen lagt op til en særdeles spændende afslutning på 2017-18 sæsonen, og drømmen om en plads i top 6 lever fortsat. Ganske vist betød de tre points ikke avancement i tabellen – Pompey er stadig nummer ni – men afstanden til femtepladsen er nu blot på to points, og umiddelbart er vi en af fem bejlere til de to resterende pladser i play-off zonen. Det giver blod på tanden, hvilket der også bliver brug for da vi allerede er i aktion igen på mandag, hvor vi tager imod Wigan og ex-manager Paul Cook.

Det blev til en enkelt udskiftning i startelleveren fra kampen mod Oxford. Gareth Evans fik chancen fra start i stedet for Conor Ronan, der dog fik de sidste tretten minutter på banen. En væsentlig rokering blev det også til da Nathan Thompson indtog rollen som højre back mens Anton Walkes blev rykket frem som bindeleddet mellem defensiven og midtbanen. Som forventet blev der plads til de klarmeldte Stuart O’Keefe og Oliver Hawkins i truppen, men det var nok de færreste der havde set, at det ville blive på bekostning af blandt andet Conor Chaplin. I sidste ende kom ingen af de to dog på banen idet manager Kenny Jackett denne gang valgte bare at gøre brug af en enkelt udskifter da kampen i slutminutterne forløb efter ønske.

1. halvleg

Kampens første 45 minutter blev en meget lige affære uden store chancer til de to hold. Pompey sad på det meste af spillet, og skabte også mest, men Ben Close, Brett Pitman og Jamal Lowe manglede i de afgørende situationer lige den sidste kraft bag deres respektive forsøg, der ikke voldte Liam Roberts i Saddlers-målet problemer. Hjemmeholdet kunne reelt ikke notere sig for en eneste decideret målchance før pausen, og dermed var cifrene på måltavlen da der blev fløjtet til pause de samme som da kampen blev sat i gang.

2. halvleg

Det var Pompey der satte sig på kampen også efter pausen, og vi kom frem til flere gode tilbud. Et langskud fra Dion Donohue strøg lige over mål mens Brett Pitman fik et fint hovedstød plukket ned af keeper Liam Roberts lige på stregen. Efter en times spil fik Walsall sig kæmpet ind i kampen, der på det tidspunkt kunne gå begge veje. The Saddlers kom også i denne periode frem til deres første store chance da Amadou Bakayoko kom først på et indlæg fra venstre side af Luke Leahy, men angriberen formåede ikke at holde skuddet tilstrækkeligt lavt, og det gik følgelig et stykke over Pompey-målet. Kort efter fik vi tilkendt et frispark lige uden for værternes felt, og Brett Pitmans efterfølgende forsøg fik Liam Roberts kun lige pareret væk fra målrammen. Elleve minutter før tid fik vi så alligevel hul på sækken med mål. Jamal Lowe fandt Gareth Evans lige uden for feltet, og dennes velplacerede skud strøg lige i netmaskerne uden chance for Walsalls sidste skanse Liam Roberts. 1-0 til Pompey. Hjemmeholdet forsøgte i de resterende minutter at etablere et pres mod vores mål, men det lykkedes ikke for alvor, og den knebne men fortjente føring kunne dermed uden problemer køres i hus.

Hvad kan vi lære af kampen?
Gareth Evans første hele kamp i lang tid blev kronet med kampens afgørende mål, og vi kan kun håbe på, at han igen kan indtage den dominerende rolle på holdet som han havde i 2015-16 sæsonen, hvor det blev til hele 10 sæsonmål. Han gjorde det efter omstændighederne godt i sidste sæson, hvor han blev brugt fortrinsvis som højre back, men der er ingen tvivl om at han trives langt bedre i den mere fremskudte position på midtbanen – enten centralt eller på højre fløj.

Tre sejre på stribe giver glade minder om vores situation for et år siden, hvor en eminent slutspurt som bekendt blev afgørende for sæsonen. Samtidig betyder restprogrammet, at vi faktisk har vores skæbne i egne hænder. Af de fire klubber lige over os har vi nemlig stadig til gode at møde tre af dem: Charlton hjemme, Plymouth ude og Peterborough hjemme. Sidstnævnte i sidste spillerunde. Det kan blive en gyser af rang hvis vi bare formår at holde dampen nogenlunde oppe fra nu af og frem til den 5. maj.