2017-18: Portsmouth – Gillingham 1-3

Nok et nederlag for Jamal Lowe og Pompey.

Af: Thorgeir Benjaminsen

Portsmouth tok imot tabellnabo Gillingham til kamp lørdag ettermiddag. Etter en lengre pause hadde mange troen på at hjemmelaget skulle kunne revansjere seg etter å ha tapt forrige kamp mot Blackpool, især når det var Gillingham som sto på motsatt banehalvdel, et lag som aldri hadde vunnet på Fratton Park.

Men som vi alle vet så er statistikker til for å brytes, og det var nettopp det som vi dessverre ble vitne til i denne kampen.
Kenny Jackett gjorde fire endringer på laget som tapte mot Blackpool, og la også om formasjonen til den mye omtalte 3-5-2 formasjonen. Jack Whatmough var gledelig nok tilbake i laget, å gjorde sin første opptreden siden september etter å vært ute med en kneskade. Kal Naismith, Connor Ronan og Sylvain Deslandes kom også inn i laget, noe som førte til at Conor Chaplin, Matty Kennedy og Adam May ble henvist til benken, mens Oli Hawkins gikk glipp av oppgjøret grunnet en vond hamstring.

Kampen

Hjemmelaget dominerte første omgang, og var uheldige som gikk til pause uten en større ledelse. Mye sjansesløseri, men også en god keeper i gjestenes bur gjorde sitt til å hindre Pompey i å gjøre flere mål enn bare det ene. For i det 19. minutt gikk vertene opp i ledelsen. Dion Donohue fosset frem i angrep og ga ballen til Kal Naismith som på noe klønete vis fikk ballen inn i 16 meteren til Jamal Lowe, som på mesterlig vis tok seg forbi to forsvarere før han banket ballen opp i nettaket.  En vakker og fortjent scoring.
Ikke lenge etter burde Lowe doblet ledelsen da han kom alene med keeper, men med en forsvarsspiller jagende etter virket han å la seg stresse og rotet med touchen og sendte avgårde en svak avslutning
Pause 1-0

Hva som ble sagt i hvilen vites ikke, men det var tydelig at det var gjestene som kom ut med noe å bevise.  De gjorde et bytte og satte innpå Conor Wilkinson, som faktisk har en opptreden for Portsmouth tilbake i 2016 da han var på lån fra Bolton.
Han brukte bare tre minutter på å vise noe av hans repertoar da han plukket opp en ball i bakrom, dro seg først forbi Burgess på enkelt vis, drog seg inn i feltet  og forbi Matt Clarke og curlet ballen på mesterlig vis forbi en sjanseløs Luke McGee.
Etter dette kjørte Gillingham kampen og hjemmelaget måtte stå imot en del press. Likevel var det hjemmelaget som kom nærmest scoring da et frispark like utenfor 16 meteren ble tildelt Portsmouth. Connor Ronan tok det tidlig og frekt ettersom gjestenes keeper enda dirigerte muren og ikke var klar. Dessverre gikk skuddet i stolpen.
Kampen lå an til å kunne vippe begge veier, og dessverre vippet den i feil retning da Gillingham kaptein Lee Martin slo et godt og farlig innlegg fra kanten.  I boksen var Conor Wilkinsom, som så ut til å styre den i lengste hjørnet, men faktisk på reprisen kunne man se at ingen var borti innlegget og dermed var det kaptein Lee Martin som gjorde 1-2 til gjestene.
Portsmouth forsøkte å svare, og satte innpå Conor Chaplin som erstattet stopper Jack Whatmough, et offensivt bytte i håp om å redusere. Dessverre tok det bare noen minutter før Gillingham kaptein Lee Martin dukket opp igjen. Et innkast helt ved hjemmelagets hjørneflagg ble konvertert til Lee Martin som på hjørnet av 16 meteren fikk stå uforstyrret og sende avgårde en kanon i lengste kryss. En nydelig scoring som er vanskelig å forsvare seg mot.
Scoringen drepte kampen, og siste minuttene ble nokså innholdsløse. Gillinghams første seier på Fratton Park var et faktum, og sendte laget fra Kent forbi Portsmouth på tabellen.
Pompey-manager Kenny Jackett

“It was a good first half from us and we could well have been further ahead. There was a lot of promise and it was nice goal from Jamal, while there were other opportunities for us.»“Gillingham started the second half very well and I understand the strikes they had were particularly impressive. But we need to cope with periods of pressure without conceding. It’s something we’re not doing and it’s costing us.»

“We can talk about the quality of their strikes, but it’s just too many goals that we’re conceding of late. They were avoidable and it gave us a mountain to climb at the end. In too many games of late we’re looking brittle in defensive situations and there are moments when a lack of talking and experience is costing us.

“We just have to keep working with this group because there’s potential there. We’ll work on what we can do better and focus on trying to have a strong end to the season.”

League One, Fratton Park, 10/03-2018
Portsmouth – Gillingham 1-3 (1-0)
19 min 1-0 Jamal Lowe
48 min 1-1 Conor Wilkinson
66 min 1-2 Lee Martin

80 min 1-3 Lee MartinPompey (3-5-2): McGee; Whatmough (Chaplin 76), Burgess, Clarke (c); Walkes, Ronan, Close, Donohue, Deslandes (Haunstrup 65); Lowe, Naismith

Ubenyttede reserver: Bass, Widdrington, May, Smith, Kennedy

Gult kort: Burgess

Tilskuere: 18,247 (1,551 away fans)