2017-18: Portsmouth – Chelsea U21 1-2 (Check. Trophy)

Exit efter drama i overtiden.

Af: Jean Robert Tankred

Vi får ikke to ture til Wembley i denne sæson. Det er konklusionen efter at Chelseas U21 hold blev endestationen for os i Checkatrade Trophy, i en kamp som vi ellers dominerede. Manager Kenny Jackett valgte også denne gang, at stille med det noget nær stærkeste mandskab, fraset de mange skader. Det betød blandt andet debut til Wolves lejemålet Connor Ronan, der var med fra start og fik 76 minutter på banen. Den anden af de to nye fra The Black Country, Sylvan Deslandes, måtte til gengæld se på fra bænken i hele kampen.

Gæsterne kom med et på papiret list svagere hold denne gang. Således havde ikke en eneste af de udtagne spillere fået førsteholdsdebut, men det viste sig altså at være uden betydning.

Første halvleg

Især i første halvleg skabte vi flere store chancer, og burde have ført ved pausen. Kombinationsspillet flød og i det hele taget spillede vi efter omstændighederne godt. Ben Close noterede sig for kampens første afslutning, der dog blev rettet af og strøg forbi mål. Også den på dagen yderst veloplagte Connor Ronan forsøgte sig men Chelsea-keeper Marcin Bulka reddede skuddet nede ved roden af den ene stolpe. I den modsatte ende af banen testede Callum Hudson-Odoi vores bagerste skanse Luke McGee, men denne var på sin plads. Herefter fulgte en række hjørnespark og frispark på kanten af gæsternes felt, der alle skabte uro hos Chelsea, men vi formåede ikke at slå kapital af overtaget i denne periode af kampen. Bulka i gæsternes mål måtte to gange hive flotte parader frem for at forhindre Hawkins i at komme på måltavlen, men tættest på kom Jamal Lowe, der måtte se sin helflugter blive clearet på målstregen. Sidste chance i første halvleg tilfaldt Ronan, men hans skud gik lige over mål.

Anden halvleg

Tempoet dalede en smule efter pausen, og Kenny Jackett foretog en dobbelt udskiftning i det 53. minut. Ind kom Kal Naismith og Brett Pitman for Oliver Hawkins og en desværre humpende Nathan Thompson. Kort efter kom Chelsea foran på deres første virkelige chance i kampen. På et kontraangreb blev bolden lagt skråt tilbage til Charly Musonda, der køligt udplacerede McGee i målet. Målet tog nu ikke vinden ud af Pompey-sejlene, og vi fortsatte ufortrødent med at presse udeholdet tilbage. Halve chancer til Ronan og Pitman fulgte, og i en situation hvor bolden ramte Ampadu på armen i Chelseas felt appellerede vi for straffespark, men kampens dommer var uimponeret. Et lynhurtigt kontrastød var lige ved at give gæsterne målet til 0-2, men McGee forhindrede med en refleksredning Scott i at øge føringen.

Noget måtte ske, og med et kvarter tilbage kom Conor Chaplin på banen i stedet for Ronan. Angriberen blev kort efter fældet i Chelseas straffesparksfelt af Ampadu, men igen forblev dommerens fløjte tavs. I sidste ende gav presset dog bonus, og to minutter inde i kampens overtid fik vi endelig udlignet. Det skete da Brett Pitman modtog et indlæg fra Matty Kennedy, drejede skarpt omkring og hamrede bolden utageligt i nettet til 1-1. Det burde have betydet straffesparkskonkurrence, men gæsterne ville det anderledes. Christian Burgess stoppede i det 95. minut med ufine midler et hurtigt ryk frem i banen af Hudson-Odoi, og det efterfølgende frispark sendte den belgiske angriber Musonda i nettet uden for McGees rækkevidde. Herefter var der forståeligt nok ingen tid for Pompey til at reagere, og gæsternes avancement til turneringens kvartfinaler var en kendsgerning.

Hvad der måske er endnu mere bittert er at både Nathan Thompson og Ben Close måtte forlade banen med hvad der kunne ligne skader, og begge er allerede nu meldt tvivlsomme til lørdagens hjemmekamp mod Scunthorpe United.