2017-18: Portsmouth – Bury 1-0

Knappet innpå Charlton og play-off.

Af: Thorgeir Benjaminsen

Matt Clarkes hodestøt var det eneste som skilte lagene i lørdagens oppgjør på Fratton Park. Målet som sikret de tre poengene til vertene var midtstopperens første for sesongen, og kan ikke annet enn sies å vært timet godt.

Oppgjøret totalt sett var i klar Pompey-dominans uten at Bury-keeper Fasan ble overlistet mer enn en gang. Det sto ikke på sjansene til å gjøre flere mål, men en kombinasjon av godt keeperspill og utur for de blå gjorde at det sto 0-0 til pause, og man måtte vente til det 62. minutt for å se ballen i nettet.

Kampen

Kenny Jackett gjorde kun én endring fra laget som slo Charlton sist. Conor Chaplin var henvist til benken, og spissposisjonen var gitt til Kyle Bennett som fikk sjansen til å lede angrepsrekka mot sitt gamle lag.

Atmosfæren på stadion var ikke all verden og hjalp ikke på det som var en tam åpning av lagene. Portsmouth kontrollerte kampen fra start uten å skape noe særlig.
Et langskudd fra Danny Rose satte gjestenes keeper på prøve i det 15. minutt, men ellers var det lenge mellom de helt store sjansene. Bennett og Clarke hadde noen småfarlige forsøk, men det ble ikke riktig farlig før i det 34. minutt da Jamal Lowe løp inn i boksen, og ballen ble klarert via han og til Gareth Evans som fikk ballen alene med keeper. Ballen kom nok litt brått på, og Bury-keeper Fasan oppdaget faren kjapt og reddet avslutningen med en god beinparade.

Lagene gikk til pause, og ut til andre omgang kom aldri Stuart O’Keefe som ble erstattet av Ben Close.

I andre omgang var det gjestene som startet kampen best, og et frispark fra Jay O’Shea tvang Luke McGee i aksjon. Like etter var gjestene igjen nære på når en godt slått corner ble headet like over av Bury-kaptein Nathan Cameron.

Kenny Jackett gjorde dagens andre bytte da Connor Chaplin erstattet Bennett, og like etter fikk hjemmelaget corner. Corner og mål tenker du? Ja du gjettet riktig!
En godt slått corner av Evans fant en umarkert Matt Clarke som fra drøye fem meter enkelt headet inn 1-0 og sørget med det for at desibelnivået på stadion nådde nye høyder for dagen.

Videre virket hjemmelaget komfortable og fortsatte å angripe. Mot slutten av kampen begynte Bury naturlig nok å kaste mer og mer folk framover på banen, uten å kunne sies å ha greid å skape noe nevneverdig av den grunn.

Dermed endte kampen 1-0 og sikret Portsmouth nye tre viktige poeng i jakten på play off. Samtidig slo Blackburn på eget gress Charlton, slik at luken opp ble tettet igjen, og bare målforskjell skiller Portsmouth fra play off. (Charlton har én kamp mindre spilt)

Assistent Joe Gallen etter kampen

Om atmosfæren på stadion i dag:

“It was a really big game at Charlton last week in front of one of the more fancied teams, so to come away with the win gave everyone a lot of confidence. Then if you look at the table this morning you would have seen us in seventh and Bury sitting at the bottom. So perhaps some of the fans were thinking it would be a pretty straightforward afternoon, but it never turns out like that.

“Coming out of it with a goal from a set-piece and having not conceded is great and we had to be patient. Bury were always going to try to close things up in the first half and quieten the crowd. That’s what we would have done in their situation. We’re just pleased with another victory and it sets us up nicely for next week, which is another big game against a side above us.”

Om det å score på dødball:

“It’s something that we’re desperate to improve upon because our last goal direct from a corner in the league was against Fleetwood in September.

Gareth has got excellent – and consistent – delivery, with a lot of pace on his crosses, so we’ve been a bit surprised that more people haven’t got on the end of them in recent weeks. It was a very accurate ball into the box and in the right area for Matt to attack it with a bullet header.”

Stuart O’Keefe tatt av grunnet skade

“He told us that it was very tight. It’s too early to assess at the moment, but I’m sure we’ll have a better idea on Monday. It shows the strength in depth we’ve got that Ben Close came on and did very well throughout the second half.”

League One, Fratton Park, 16/12-2017

Portsmouth – Bury 1-0 (0-0)

62. min. 1-0 Matt Clarke

Pompey (4-2-3-1): McGee; Thompson, Burgess, Clarke, Haunstrup; O’Keefe (Close 46), Rose; Evans, Bennett (Chaplin 60), Lowe; Pitman (c)

Ubenyttede reserver: Bass, Talbot, Donohue, Kennedy, Main

Gule kort: Bennett og Evans.

Tilskuere: 17.549 (176 bortesupportere)