2017-18: Peterborough – Portsmouth 2-1

Et selvmål av Matt Clarke ble matchavgjørende i bortekampen mot Peterborough.

Af: Joakim Ellingsen

Pompeys rekke på tre seiere på rad stoppet i Peterborough da hjemmalegt til slutt vant 2-1 i det som var en jevnspilt kamp. Det var hjemmelagets Marcus Maddison som i praksis avgjorde kampen med sin gode venstrefot. Han var nest sist på begge hjemmelagets mål, inkludert Matt Clarkes selvmål.

1. omgang

Pompey gjorde to forandringer på laget foran kampen. Brett Pitman måtte stå over med skade, og inn kom Curtis Main. I tillegg kom Matty Kennedy inn for Kyle Bennett på kanten.

Innledningsvis var det vingen på motsatt side, Jamal Lowe, som skapte problemer for Peterborough. Et av hans gode innlegg ble møtt av Kal Naismith, men forrige sesongs toppscorers avslutning gikk via en motspiller og utenfor.

Naismith fikk en ny mulighet da han møtte en corner fra kaptein Gareth Evans med hodet, men headingen hans ble blokkert.

Omgangens største mulighet var det derimot Peterborough som spilte seg fram til. I det 18. minutt kom Gwion Edwards seg fri inne i Pompey-feltet. Han løftet ballen over Pompey-keeper McGee, men avslutningen traff tverrliggeren.

Pompey hadde et treff i aluminiumen også de. Curtis Main avsluttet fra brukbar posisjon. Hans avslutning traff utsiden av stolpen.

2. omgang

Også den andre omgangen startet tett – uten at noen av lagene klarte å feste noe grep om kampen. Main var ikke langt unna å nå fram på Naismiths farlige innlegg, men det skulle bli Peterborough som tok ledelsen.

Maddison kom seg fri på venstrekanten og slo inn foran mål. Der fant han Mariott som mellom Clarke og Burgess fikk slengt seg fram og styrt ballen i mål.

Kenny Jackett svarte med å gjøre Pompeys første bytte for dagen. Conor Chaplin kom inn for Curtis Main.

Det var likevel Peterborough som fortsatte å se farligst ut. De hadde to farligheter foran McGee i Pompey-målet før 2-0-målet kom. Igjen var det Maddison som slo godt inn foran mål. Matt Clarke var høyest i feltet, men han klarte bare å stusse ballen videre slik at den endte opp i eget nett.

Innbytter Conor Chaplin var nær å redusere kort tid etter, men han traff litt dårlig fra god posisinon og Peterborough fikk reddet på streken. Det tok derimot ikke mange minuttene før Chaplin fikk sjansen igjen. Danny Rose fyrte løs fra 16 meter. Skuddet ble reddet av Peterborough-keeper O’Malley, men Cahaplin var frampå på returen og skled inn reduseringsmålet vårt.

Peterborough virket nervøse i sluttminuttene, men Pompey klarte ikke å skape de store målsjansene. Dermed endte det med seier 2-1 til Peterborough.

Portsmouth-manager Kenny Jackett

«For all our play up to their box, we seemed to be lacking a cutting edge. We didn’t get enough shots away in those positions, although Curtis Main had a good effort that hit the post.

Jamal caused problems, but was unable to find that extra half a yard or delivery – the second half was typical of that. They also struck the woodwork around the same time, but I thought we negated Peterborough quite well in the first half. They have got dangerous forwards and showed that they can produce something out of nothing. There were long spells when we were on top and looking threatening, but the key moments went against us and that was frustrating. We just couldn’t be incisive enough in the danger areas and get the shots away that we needed to.”

League One, ABAX Stadium (London Road), 21/11-2017

Peterborough– Portsmouth 2-1 (0-0)

58. min. 1-0 Jack Mariott

70. min. 2-0 selvmål (Matt Clarke)

78. min. 2-1 Conor Chaplin

Pompey (4-2-3-1): McGee; Evans (c), Hawkins, Burgess, Clarke; Close, Rose; Lowe, Naismith, Kennedy (Donohue 81); Main (Chaplin 64)

Ikke benyttede innbyttere: Bass, Thompson, O’Keefe, May, Bennett

Gule kort: Christian Burgess

Tilskuere: 5.217 (841 Pompeyfans)