2017-18: Charlton Athletic – Portsmouth 0-1 (Checkatrade Trophy)

Seier, avansement og litt selvtillit.

Af: Joakim Ellingsen

Pompey-manager Kenny Jackett hadde gjort hele åtte endringer fra startoppstillingen i forrige kamp mot Luton Town. Luke McGee sto fortsatt i mål, mens Nathan Thompson og Oliver Hawkins også fikk fornyet tillitt og utgjorde bortelagets midtstopperpar. Dion Donohue og Gareth Evans fikk hver sin backplass, sistnevnte som kaptein. På midtbanen skulle Rose og May holde orden defensivt mens trioen Chaplin, Lalkovic og Naismith skulle gi støtte til en enslig Curtis Main på topp.

1. omgang

Charlton var allerede klare for avansement fra vår gruppe i EFL mens bortelaget trengte minst uavgjort for å gå videre. Likevel så det ikke ut som Pompeyspillerne var klare i det hele tatt da dommeren blåste i gang kampen. Hjemmelaget begynte best og det kunne stått 1-0 før minuttet var passert. Allerede etter ni minutter måtte imidlertid deres toppscorer Fosu-Henry forlate banen med skade, og dette var nok en betydelig svekkelse for et allerede reservepreget Charlton.

Pompey kom etter hvert til en sjanse ved Naismith/Hawkins og like etterpå sto det 0-1. En corner ble ikke skikkelig klarert og Lalkovic fant etter hvert Naismith med en fin pasning. Fjorårets toppscorer serverte Curtis Main som ikke kunne unngå å score. Charlton fortsatte å skape et par halvsjanser og det ble nesten selvmål og utligning da en heading traff May og endret retning. McGee hadde imidlertid kontroll og omgangen ebbet ut med 0-1.

2. omgang

Tempoet i andre omgang bar preg av et dette ikke var sesongens viktigste kamp for noen av lagene, men det ble noen sjanser begge veier. Det begynte å regne, og begge lagene var videre i turneringen med det resultatet som sto. Jackett gjorde et dobbelbytte etter 58 minutter og lot Kennedy og Lowe overta for Lalkovic og Main. Pompey hadde noen sjanser ved Hawkins, Chaplin og Lowe.

I det 70. minutt satte Charltons manager innpå vår gamle kjenning – og nemesis – Ricky Holmes. Mange Pompeytilhengere ante uråd, og Holmes satte fart i hjemmelaget. Like før slutt var det nære på utligning da Naby Sarr nesten nådde frem på et innlegg, men Pompey rodde i land enn borteseier og seier i EFL Checkatrade Trophy, Southern Group A.

Hva kan vi ta med oss?

Først om fremst litt lavere skuldre, samt vissheten om at vi kan score mål og oppnå et godt resultat mot en antatt bedre motstander. Samtidig må vi være realistiske. Kampene betydde mye mer for Pompey enn for Charlton, som allerede var klare for avansement. Hvor langt kan vi egentlig nå i denne cupen? Det er ikke godt å si. Ligaen har alltid førsteprioritet, men turneringen har gitt nyttig kamptrening for mange spillere som ikke er i Jacketts førsteellever, så litt nyttig er den jo.

Assistentmanager Joe Gallen

Assistent manager Joe Gallen var først og fremst lettet over seieren, men også fornøyd med innsatsen som laget la ned under lite glamorøse forhold i Sørøst-London.

«We’re hugely delighted to pick up a win after four games where we haven’t been able to do that. In the past two we haven’t particularly deserved to lose, but the fact is we did and needed to stop that as soon as possible. The work-rate and attitude shown by our boys was quite phenomenal, while the goal gave us something to hold on to”

EFL Checkatrade Trophy, Southern Group A, The Valley, 7. November 2017

Charlton Athletic – Portsmouth 0-1 (0-1)

19. min 0-1 Curtis Main

Portsmouth (4-2-3-1): McGee, Evans (kaptein), Thompson, Hawkins, Donohue, Rose, May, Naismith, Chaplin (O’Keefe 86), Lalkovic (Kennedy 58), Main (Lowe 58).

Ubenyttede reserver: Bass, Haunstrup, Burgess, Oxlade – Chamberlain

Tilskuere: 1.307 (206 tilreisende Pompeytilhengere)