2017-18: Northampton Town – Portsmouth 3-1

Stabilitet efterlyses.

Af: Jean Robert Tankred

For mange spillere var under niveau denne regnvåde tirsdag aften i Northampton, og det kostede sæsonens tredje nederlag da hjemmeholdet fortjent vandt kampen med 3-1 trods gode muligheder undervejs for en udligning til 2-2.

Som forventet havde Jackett kun fundet anledning til en enkelt udskiftning af startelleveren fra Wimbledon. Det blev Conor Chaplin der kom ind som den direkte afløser for den skadede Oliver Hawkins. På bænken blev der denne gang plads til Curtis Main, hvorimod både Brandon Haunstrup og Danny Rose begge blev siet fra igen.

Første halvleg

Det var Pompey der fra start havde et lille overtag i spillet på den våde bane, med Matty Kennedy som den der kom tættest på værternes mål da han sendte et skruet skud over overlæggeren. Efter den korte periode fik The Cobblers til gengæld fat om kampen, og efter lidt mere end et kvarters spil gav det bonus da Chris Long slap alene igennem med Luke McGee. Trods en spids vinkel lykkedes det for angriberen at passere vores keeper. 1-0. Det gav dem ekstra momentum, og efter en halv times spil kostede lidt for tøvende forsvarsspil dyrt da Matt Clarke noget uheldigt fik styret et indlæg fra Matt Grimes i eget net 2-0. Det vækkede os til live, og frem mod halvlegens slutning fik vi skabt et par halve chancer dog uden at det virkelig blev farligt. Det blev det til gengæld da hjemmeholdets Ash Taylor uforvarende fik sendt et indlæg fra Jamal Lowe på egen stolpe, men han og Northampton slap med skrækken. I halvlegens syv minutter lange tillægstid testede Stuart O’keefe værternes keeper Matt Ingram med et skud som denne lige fik pareret over mål, og derved blev det ved tomålsføringen til The Cobblers.

Anden halvleg

Kenny Jackett havde sandsynligvis talt med store ord i pausen, og hvad der end så blev sagt så virkede det fra starten af anden omgang. Det var således et ekstra motiveret Pompey-mandskab der kom ud fra pausen, og blot tre minutter efter fik vi reduceret Northamptons føring. O’Keefe fandt med en fin aflevering Matty Kennedy, og dennes afslutning sad i det fjerne hjørne af målet uden chance for Ingram. 2-1. Herefter pressede vi på for et mål mere, og Lowe, May og Pitman havde alle gode chancer, der dog enten blev blokeret i værternes defensiv eller strøg lige forbi målrammen. Det lå altså i luften at der ville komme en yderligere scoring i opgøret. Desværre faldt den stik mod spil og chancer til hjemmeholdet, og igen var det Chris Long der blev vores bøddel denne tirsdag aften. Et indlæg fra Crooks blev sendt videre af Revell til den umarkerede Long, der køligt smækkede hans mål nummer to i kasssen. 3-1. Til vores kredit forsøgte vi også efterfølgende at nedbryde værternes defensiv, men den holdt stand, og dermed kunne Jimmy Floyd Hasselbaink på Northamptons sidelinje fastholde sin 100 % win ratio for hjemmeholdet.

Hvad kan vi lære af kampen?

Vurderet ud fra sæsonens første syv ligakampe og de svingende resultater ligner dette en sæson hvor der vil blive betalt dyre lærepenge via det højere niveau i League One. Det er også oplagt at det især her i de første uger efter transfervinduets lukning vil være en del pointtab da holdet i dets nuværende form ikke er sammenspillet. Denne gang kostede det mod en modstander der på dagen især før pausen ville mere end os, og virkede mere motiverende.

I front udnyttede Conor Chaplin ikke de for en gangs skyld fulde 90 minutters spilletid, og virkede decideret anonym. Det betyder desværre at man indtil videre må give Jackett ret i, at Chaplin ganske enkelt har større virkning når han ekstra opsat kommer på banen som en slags joker.