2017-18: Portsmouth – Fleetwood Town 4-1

A landslide!

Af: Pål Alexander Lea

Kenny Jackett etterlyste skarphet foran mål etter kampen mot Northampton. Han fikk det han ba om, og det var litt av noen mål publikum ble servert på Fratton Park denne lørdagen. Jamal Lowe med noe så sjeldent som en scoring med hodet og et mål fra nærmest død vinkel. Brett Pitman med en oppofrende stupheading og et susende langskudd. Fleetwood Town scoret også på en flott volley fra deres toppscorer Devante Cole.

Første omgang

Ben Close erstattet Adam May på midtbanen, ellers var laget uforandret fra sist. Mange vil glede seg over at blant annet Conor Chaplin fikk ny tillit fra start. Kampen begynte med høyt tempo og lite godt spill men noen brukbare sjanser særlig til hjemmelaget. 4 minutter før pause slo Thompson et presist innlegg fra høyre. Pitman kom seg så vidt foran sin forsvarer og stupheaded inn 1-0. Han pådro seg et kutt og måtte plastres sammen men hadde ingen problemer med å fullføre kampen. Heldigvis, skulle det vise seg.

Andre omgang

Fleetwood hadde også noen gode muligheter før pause. 7 min ut i 2. omgang kom utligningen. Lewie Coyle fikk stå nokså umarkert inne i vår 16 – meter og headet ballen tilbake til Cole. Han hamret inn 1 – 1 på et flott volleyskudd. Etter dette hadde lagene hver sin store sjanse men hjemmelaget så et hakk farligere ut. Jamal Lowe hevdet før kampen at han aldri hadde scoret med hodet. Det så ikke slik ut da han steg opp og møtte corneren fra høyre. 2 – 1, en flott heading.

Gjestenes Kyle Dempsey fikk et fortjent gult kort i det 66. minutt da han forhindret en overgang for Portsmouth. Få minutter senere var Jamal Lowe på farten igjen. Fra nesten død vinkel scoret han 3 – 1 målet, og etter dette hadde gjestene lite å by på. Pitman var derimot ikke ferdig for kvelden og banket inn 4 – 1 på nok et vakkert langskudd. 5 minutter før slutt var fadesen komplett for bortelaget da Dempsey pådro seg sitt andre gule for kvelden. Det var like klart som det første og dermed rødt.

De 115 tilreisende fra Fleetwood lurte nok på hvilken Black Magic Woman som hadde sabotert kampen for dem. Drøy 17.000 hjemmesupportere kunne derimot trygt Go Insane uten å tenke for mye på Monday Morning.