2017-18: Portsmouth – Bournemouth 1-2 (træningskamp)

Gode momenter var ikke nok mod Bournemouth.

Det blev ikke uventet til det første nederlag i sommerens testkampe da vi tabte knebent til The Cherries trods flere fine takter. Kenny Jackett havde denne gang valgt at stille i en 4-4-1-1 formation med Chaplin helt på top og Pitman liggende lige bag ved, og det var da også den kombination der gav vores på dagen enlige scoring. Som forventet stillede vi i den, minus skaderne, vel stærkest mulige opstilling, og den fik Jackett god mulighed for at studere, for modsat gæsterne skiftede vi blot ud en enkelt gang da Lalkovic kom ind i stedet for Naismith.

Bournemouth havde Asmir Begovic med fra start mens Jermaine Defoe fik den sidste halve time på banen. Marc Wilson var siet helt fra og ikke inkluderet i truppen.

Første halvleg

Efter et minuts stilhed for Bradley Lowery, den 6-årige Sunderland supporter der tidligere på måneden blev et landskendt offer for kræften, blev sydkyst-derbyet sat i gang i silende regn, og med gæsterne som den dominerende part. Således gik der også blot ni minutter før Lys Mousset modtog en aflevering fra Benik Afobe i feltet og udplacerede Luke McGee i Pompey-målet til en tidlig Cherries-føring. Langsomt men sikkert sled vi os dog ind i kampen, og kom til den første mulighed ved Kyle Bennett, men hans forsøg gik tæt forbi gæsternes mål. Også Brett Pitman missede målet med få centimeter da han headede et indlæg fra Kal Naismith lige over. I den anden ende af banen var Bournemouth konstant farlige og viste igen klassen da Benik Afobe testede Pompey-målet. McGee fik kun halvvejs pareret skuddet, og Carl Baker måtte cleare chancen på målstregen for at forhindre bolden i at trille over stregen til 0-2. Dermed blev det ved den knebne Bournemouth-føring ved pausen.

Anden halvleg

Pompey viste tænder straks efter pausen, og Asmir Begovic måtte være vaks for at forhindre en hurtig udligning af Pitman. Den kom nu et par minutter efter alligevel, og det var Conor Chaplin der stod for den. Pitman fandt med et velplaceret hovedstød den unge angriber, og alene med Begovic svigtede han ikke. 1-1. Den stilling holdt desværre blot i fire minutter før The Cherries igen viste forskellen på de to mandskaber. Benik Afobe var på rette sted i vores felt, og med hælen satte han bolden i nettet til en ny føring til Bournemouth. Gæsterne skiftede herefter voldsomt ud – otte mand på én gang – og det bremsede ikke overraskende flowet i deres spil. Defensivt stod de til gengæld godt, og det var ikke mange chancer vi skabte mod Premier League holdet. Den største stod Chaplin for, og han burde reelt have udlignet, men hans skud med venstrebenet tog foden af den ene stolpe, og tættere på kom vi ikke trods et par halve chancer mod slutningen af kampen. 1-2 blev det i en kamp hvor vi havde flere positive takter at tage med videre.