2017-18: Crawley Town – Portsmouth 1-2 (træningskamp)

Pitman var forskellen.

Fra dag ét har vores nye anfører Brett Pitman vist klassen, og det var ikke anderledes i vores sidste testkamp, hvor han ene mand vendte kampen på hovedet.

En mindre lårskade til Christian Burgess betød, at Jack Whatmough fik chancen fra start til at vise sit værd i midterforsvaret. Bortset fra det var der genvalg til alle startende fra kampen mod Bournemouth, og da manaher Kenny Jackett igen lod det blive ved en enkelt indskiftning – Lalkovic for Chaplin efter en times spil – er det efterhånden let at gætte sig til opstillingen næste lørdag mod Rochdale når det går løs i ligaen.

Til den tid skal der helt andre boller på suppen end det som vi var vidne til i de første 45 minutter mod Crawley, for her var vi ganske enkelt ikke til stede mentalt. Hjemmeholdet sad på stort set alt, og lagde tryk på fra start. Det var derfor en logisk konsekvens, at The Red Devils kunne bringe sig foran efter bare 3 minutters spil, om end det var lidt af en gave fra os. Vores keeper Luke McGee fumlede ved et indlæg fra værternes Mark Randall, med det resultat at Thomas Verheydt uhindret kunne heade den løse bold i nettet. Det så ikke for heldigt ud. Det skulle vise sig at være det enlige højdepunkt i en første halvleg som hjemmeholdet dominerede, dog uden at komme til yderligere store chancer. Før hen imod pausen fik vi bidt os fast i kampen, men heller ikke vi formåede at skabe noget konstruktivt.

Der var noget at bevise efter pausen, og det blev hurtigt tydeligt. Vi sad tættere på modspillerne, spillede hurtigere og var langt mere konsekvente i stort set alle situationer. Det gav bonus efter 55 minutters spil da der blev gået lidt for hårdt til Pitman uden for Crawleys felt. Frisparket tog han sig selv af og placerede det hårdt og utageligt oppe i det ene målhjørne. 1-1. Tyve minutter senere gjorde vores anfører det så til 2-1 da han modtog en aflevering fra den indskiftede Lalkovic, med et træk kom alene med Crawley-keeper Morris og køligt lobbede bolden over ham til en på det tidspunkt fortjent føring til Pompey. Vi fik en sidste mulighed for at øge føringen men fra en ellers god position sendte Naismith bolden forbi mål. Derved blev det ved den knebne sejr, og altså en fin generalprøve før ligastarten om en lille uges tid.