2016-17: Stevenage – Portsmouth 3-0

Pompeys opprykkshåp fikk seg en trykk i bortekampen mot opprykksrival Stevenage.

Pompey hadde sjansen til å skaffe seg ei luke ned til lagene under opprykksstreken, men kollapset og tapte hele 3-0 for den argeste utfordreren til 3. plassen: Stevenage. Seieren til hjemmelaget var fullt fortjent, men det skal sies at Pompey hadde to avslutninger i stolpene og misbrukte et straffespark. Og for å gjøre ettermiddagen helsvart ble også en av våre nøkkelspillere, forsvarssjefen Christian Burgess, utvist etter å ha pådratt seg gult kort to ganger.

1. omgang

På grunn av skader på Kyle Bennett og Kal Naismith, ble Paul Cook nødt til å gjøre to endringer fra forrige kamp. Han valgte da også å skifte formasjon til 3-5-2. Tom Davies kom inn som en ekstra midtstopper og Noel Hunt fikk sjansen på topp.

Kampen var ikke mange minutter gammel før Tom Davies fikk seg en kraftig smell på en corner. Han blødde fra nesen og måtte ut og skifte drakt før han kunne fortsette.

Pompey kom til kampens første store målsjanse da Enda Stevens la inn fra venstre. Fra motsatt kant kom Gareth Evans. Evans avsluttet med et skudd i tverrliggeren.

Men etter det overtok hjemmelaget og det var ikke noe å si på at de tok ledelsen ved King. Scoringen kom som en retur etter at tidligere Pompey-unggutt Luke Wilkinson hadde avsluttet i tverrliggeren. Da hadde allerede Stevenage vært nære på å ta ledelsen ved to tidligere anledninger.

Stevenage fortsatte å kjøre kampen, og før halvtimen var spilt var ledelsen doblet. Det at det ble 2-0 så ut til å omsider vekke Pompey litt. Pompey presset på for et reduseringsmål før pause, men kom ikke nærmere enn et frispark fra Baker som traff undersiden på tverrliggeren. Dermed lå vi under 2-0 til pause.

2. omgang

Pompey avsluttet 1. omgang bra og var innstilt på å komme tilbake i kampen, men i stedet økte Stevenage sin ledelse umiddelbart etter pause. David Forde reddet først en god avslutning, men McAnuff var på plass til å sette returen i nettet. Dermed 3-0 og kampen var i realiteten kjørt.

Pompey hadde sine muligheter til å redusere, men hjemmelaget var vel så farlige på kontringer. I det 64. minutt valgte så Paul Cook å gjøre et dobbelbytte. Nicke Kabamba kom sammen med Gary Roberts inn for Hunt og Baker.

Pompey var nære på å redusere – uten å klare det – og kastet så inn også Conor Chaplin. Men ille skulle bli verre for Pompey, for Christian Burgess fikk så se det røde kortet etter å ha blitt vist gult kort for andre gang i kampen.

Innbytter Conor Chaplin ble så felt innenfor hjemmelagets 16-meter og Pompey fikk straffespark. Chaplin tok det selv, men hans forsøk på å gjøre det elegant så bare dumt ut da ballen ble chippet i armene på en ventende keeper. Dermed endte det 3-0 til Stevenage, og det eneste positive å ta med seg fra kampen var Pompey-fansens synging. Fansen holdt det gående til lenge etter kampslutt, og det er liten tvil om at de trofaste supporterne – oss i Skandinavia deriblant – fortjener et opprykk nå.